Kyylän kyydissä
Keskiarvo 3.80
3.80 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (60)
Kirjahyllytilastot

Kyylän kyydissä

Diana Wynne Jones
Julkaistu: 1990 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Archer's Goon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Päällyksen kuva: Dave Eastbury. Sidottu.

World Fantasy -palkintoehdokas 1985.

Koko mylläkkä alkoi siitä, kun Howard Sykes koulusta tullessaan löysi keittiöstä pienipäisen, pitkäkoipisen Kyylän. Yksioikoisin sanakääntein tämä ilmoitti, ettei lähtisi mihinkään ennen kuin Howardin isä olisi maksanut sen minkä oli Archerille velkaa, eli kaksi tuhatta.

”Kuka on Archer?” kysyi Howard.

Se selvisi hänelle vähin erin, eikä aina järin miellyttävällä tavalla. Archer oli yksi seitsemästä sisaruksesta, jotka maagisilla voimillaan pitivät vallassaan koko kaupunkia sähkönjakelua myöten. Eivätkä heidän valtapyrkimyksensä päättyneet siihen. Joku heistä oli päättänyt altistaa valtaansa koko maailman. Hän oli jo pitkään kiristänyt Howardin isältä säännöllisin väliajoin kaksi tuhatta, mutta ei suinkaan rahassa, vaan sanoina. Kuka vallanhimoisista sisaruksista se oli? Ja miten sanat liittyivät hänen häikäilemättömiin tavoitteisiinsa?

Howard tempautuu Kyylän kyydissä mukaan huimaan tapahtumaketjuun, joka liikkuu sekä menneisyydessä että avaruusajassa. Samalla kun typerryttävä totuus paljastuu, Howardille selviää myös millainen mahti sanoilla saattaa olla.

Diana Wynne Jones on tuottelias englantilainen nuortenkirjailija. hänen juurensa ovat Essexissä, joka on kuulu noidistaan – ei siis ihme, että Kyylän kyydissä samoin kuin hänen ensimmäinen suomennettu nuortenkirjansa Tuli ja myrkkykatko liikkuvat vauhdikkaasti noitien ja taikojen maailmassa.

muokattu 22.05.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Käärmeenlumooja (Faunoidit, #1)Varjojen kaupungit I–IIIEksynyt sankari (Olympoksen sankarit, #1)Weed

Kirja-arvioita (2)

Moon Alchemy avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin tästä kirjasta, kuten kaikista muistakin Jonesin kirjoista. Annoin kirjalle neljä tähteä, koska sen juoni oli todella hyvin rakennettu, ja juonenkäänteitä oli paljon ja ne olivat yllätyksellisiä. Henkilöistä sanoisin sen verran, että kirjailija on onnistunut ujuttamaan heihin jokaiseen mielenkiintoisia ja hurmaavia piirteitä, mutta on toisaalta antanut heille myöskin huonoja luonteenpiirteitä, mikä tekee henkilöistä eläviä. Kirja oli kaiken keikkieen ... (lisää)
Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
3.0
Annan kirjalle kolme tähteä sen vuoksi, että minulta kesti hetkinen ennen kuin pääsin tarinaan sisälle, mutta loppua kohden paljastuva tarinan idea ja suuri salaisuus on sen verran hyvin keksitty, että se minulta pisteet. Kivaa pientä lukemista fantasiasta pitäville.
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
MARGO
Uusin jäsen: Kati Toivonen
Jäseniä yhteensä: 9882