Tuli ja myrkkykatko - Diana Wynne Jones7.62

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Sidottu, kansipaperi.

Mythopoeic-palkintoehdokas 1986, Phoenix-palkinnon kunniamaininta 2005.

Lumoava romaani juonittelusta, noituudesta ja rakkauden voimasta. Moneen kertaan palkitun englantilaisen nuortenkirjailijan salaperäisen kiehtova tarina nuoresta Pollysta, jonka muistissa on aukko – kunnes hän yhtäkkiä alkaa hämärästi muistaa jotain. Kaikki sai alkunsa yhdeksän vuotta aikaisemmin, kun Polly meni kuokkavieraana muistotilaisuuteen. Siellä hän tapasi ensimmäistä kertaa Tom Lynnin, joka antoi hänelle oudon valokuvan tulesta ja myrkkykatkokukista.

Mutta mitä on tapahtunut näinä välivuosina? Miten Polly on voinut kokonaan unohtaa Tomin, joka merkitsi hänelle niin paljon? Ja kuinka hän voi avata muistinsa lukot ennen kuin hänen totuuden etsinnästään tulee elämän ja kuoleman kysymys? Polly joutuu ilon ja pelon sokkeloihin, ja lopulta kamppailluun jonka voi voittaa vain rakkaudella.

Keskustelua: Diana Wynne Jones :: viestejä 1 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1988
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Fire and Hemlock
Arvosanalla: 7.62/10
Arvosanoja: 54
Muokattu: syyskuu 05, 2016

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 06, 2007
Tuli ja myrkkykatko ei toimi ollenkaan, jollet tunne tarinaa Tam Linista. Ensimmäistä kertaa sitä lukiessani tunsin olevani aivan pihalla. Toisella kerralla tiesin kirjan pohjaavan tuohon balladista, joten kirjakin aukeni aivan uudella tavalla. ...
4/10 |
helmikuu 04, 2007
Tuli ja myrkkykato oli pettymys Dianna Wynne Jonesin kirjaksi. Tämä tarina vaikuttaa tällä hetkellä hänen suomennetuista kirjoistaan heikoimmalta. Tarinassa on kyllä loistavia fantasiaelementtejä ja erikoinen juoni, mutta se ei vie mukanaan niin kuin sen toivoisi.