Tuli ja myrkkykatko
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (54)
Kirjahyllytilastot

Tuli ja myrkkykatko

Diana Wynne Jones
Julkaistu: 1988 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Fire and Hemlock
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Sidottu, kansipaperi.

Mythopoeic-palkintoehdokas 1986, Phoenix-palkinnon kunniamaininta 2005.

Lumoava romaani juonittelusta, noituudesta ja rakkauden voimasta. Moneen kertaan palkitun englantilaisen nuortenkirjailijan salaperäisen kiehtova tarina nuoresta Pollysta, jonka muistissa on aukko – kunnes hän yhtäkkiä alkaa hämärästi muistaa jotain. Kaikki sai alkunsa yhdeksän vuotta aikaisemmin, kun Polly meni kuokkavieraana muistotilaisuuteen. Siellä hän tapasi ensimmäistä kertaa Tom Lynnin, joka antoi hänelle oudon valokuvan tulesta ja myrkkykatkokukista.

Mutta mitä on tapahtunut näinä välivuosina? Miten Polly on voinut kokonaan unohtaa Tomin, joka merkitsi hänelle niin paljon? Ja kuinka hän voi avata muistinsa lukot ennen kuin hänen totuuden etsinnästään tulee elämän ja kuoleman kysymys? Polly joutuu ilon ja pelon sokkeloihin, ja lopulta kamppailluun jonka voi voittaa vain rakkaudella.

muokattu 05.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

13 kirousta (Keijutrilogia, #2)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Athenen merkki (Olympoksen sankarit, #3)Keskiyö (Soturikissat: Uusi profetia, #1)Veren ja luun lapset (Orïsha, #1)

Kirja-arvioita (2)

Sini avatar
Kirjoittanut
5.0
Tuli ja myrkkykatko ei toimi ollenkaan, jollet tunne tarinaa Tam Linista. Ensimmäistä kertaa sitä lukiessani tunsin olevani aivan pihalla. Toisella kerralla tiesin kirjan pohjaavan tuohon balladista, joten kirjakin aukeni aivan uudella tavalla. Tee itsellesi palvelus ja tartu tähän kirjaan vasta vähintäänkin tarkistettuasi Tam Lin vaikkapa enkku-Wikistä. Ei pohjaa samalla lailla huumoriin kuin monet muut DWJ:n kirjat, vaan vakavampi ja vaikuttavampi tarina.
Fantasyfan avatar
Kirjoittanut
2.0
Tuli ja myrkkykato oli pettymys Dianna Wynne Jonesin kirjaksi. Tämä tarina vaikuttaa tällä hetkellä hänen suomennetuista kirjoistaan heikoimmalta. Tarinassa on kyllä loistavia fantasiaelementtejä ja erikoinen juoni, mutta se ei vie mukanaan niin kuin sen toivoisi.
Paikalla 53 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558