Naondel (Punaisen luostarin kronikoita #2) - Maria Turtschaninoff8.00

Alkuteos ilmestynyt 2016. Käsikirjoituksesta suomentanut Marja Kyrö. Kansi: Laura Lyytinen. Sidottu, kansipaperi.

Topelius-palkintoehdokas 2016, Kuvastaja-palkintoehdokas 2017.

Palkitun Maresin itsenäinen jatko-osa Naondel palaa ajassa taaksepäin, Punaisen luostarin perustamista edeltäviin tapahtumiin.

Nuorille aikuisille suunnatussa kirjassa päähenkilöt, naiset ja tytöt kertovat kukin oman, ravisuttavan tarinansa. Kaikkia yhdistää sama kohtalo: joutuminen julman Iskanin haaremiin. Kaunis mutta säälimätön romaani vangitsee lukijan tiukkaan nyrkkiinsä, josta on vaikea ravistella itseään irti. Upeasti kirjoitetulle, intensiiviselle tekstille voi kuitenkin vain antautua.

Ensimmäisenä ääneen pääsee Kabira. Tytön elämäntehtäväksi on annettu vaalia Anjia, lähdettä, jonka suunnattoman voiman niin hyvään kuin pahaan vain hän tuntee. Hyvässä perheessä kasvanut nuori Kabira rakastuu visiirin poikaan, Iskaniin, ja huumassaan hän tulee paljastaneeksi miehelle lähteen salaiset voimat. Vallanhaluinen Iskan tajuaa heti voivansa hyödyntää lähdettä ja tyttöä omiin, paholaismaisiin tarkoituksiinsa.

Muut naiset saapuvat haaremiin kuka mistäkin syystä. Nomadiheimosta tuleva Garai on joutunut myytäväksi orjamarkkinoilla. Orseola taas kuuluu puissa elävään kansaan, unienkutojana hän pystyy vaikuttamaan toisten uniin ja niiden sisältöön. Voimakkaaseen naissoturi Sulaniin Iskanin väkivaltaisuus kohdistuu erityisen raakana. Sisarellinen yhteishenki ja tahto ei synny hetkessä, mutta naisten ja tyttöjen voima on suunnaton, kun on oikea hetki toimia.

Maria Turtschaninoffin romaani Maresi on ollut mahtava menestys. Sille on myönnetty mm. Finlandia Junior -palkinto 2014, ja teoksen julkaisuoikeudet on myyty neljääntoista maahan. Isossa-Britanniassa Maresi on jo saanut ylistävät arvostelut maan tärkeimmissä sanomalehdissä.

Keskustelua: Maria Turtschaninoff :: viestejä 3 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: syyskuu 21, 2016
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Alkuperäinen nimi: Naondel
Arvosanalla: 8.00/10
Arvosanoja: 48
Muokattu: lokakuu 11, 2017

Punaisen luostarin kronikoita -kirjasarja

Maresi (Punaisen luostarin kronikoita #1)7.30
Naondel (Punaisen luostarin kronikoita #2)8.00
Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita #3)8.32

Kirja-arvioita

10/10 |
syyskuu 26, 2016
Myyttinen, maaginen, koukuttava ja yksinkertaisen upea. Eräs Turtschaninoffin parhaista, ja myös tähän mennessä vuoden paras kirja mihin olen törmännyt, ja sellaiseksi se melko varmasti myös jää.
10/10 |
helmikuu 16, 2019
Sisältää juonipaljastuksia