Puumajakesä (Nuorten toivekirjasto, #241)
Keskiarvo 3.88
3.88 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Puumajakesä

Lilian Kallio
Julkaistu: 1977 (WSOY)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: lapset, mainstream
Avainsanat: kotimainen, tolkien

Sidottu.

"Puumaja, puumaja, puumaja..." Leo hokee päivät päästään pöppämystynyt ilme silmissään. Näin on ollut siitä pitäen, kun hän luki Sormusten herraa ja sai tietää puissa asuvista haltioista. Kolmasti Leo yrittää toteuttaa haaveensa. Ensiksi hän ajatteli tehdä majan isoon vaahteraan, josta hän ei päässyt omin avuin alas. Sitten hän kiinnitti huomionsa vajan päädyssä kasvavaan koivuun, mutta siihen hän ei päässyt edes ylös. Ja vanhasta omenapuusta isä komensi hänet "samperin äkkiä alas".

Kunnes vihdoin Möttösen metsikössä alkaa Leon, Lean, Tapion, Tellervon ja Tusinatornin lasten puumajakesä. Siihen kesään kuuluvat hobitit, haltiat, örkit, Sumuvuorten Halli-susi, Tusinatornin vihainen talkkari, Möttösen isäntä, kaupungissa liikkuva pyromaani ja ikimuistoinen yö keskellä ukkosmyrskyä metsän pimennossa.

(muokattu 05.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hotelli Tiilenpää (Roistoakatemia, #2)Gunnm 9: Salemin valloitusRintaAjan täytyy seisahtaaTaivaan tuli (Etsijät, #5)

Kirja-arvioita (1)

Velma avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Tämä on yksi ehdottomia lemppareitani Nuorten toivekirjastosta! Olisin niin halunnut itsekin viettää joskus kesää samalla tavalla. Tietty myös kirjallisuusviittaukset muualle on tekstissä plussaa.
Paikalla 1 jäsen ja 77 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Jukka Peltonen
Jäseniä yhteensä: 9029