7.76

Sidottu.

"Puumaja, puumaja, puumaja..." Leo hokee päivät päästään pöppämystynyt ilme silmissään. Näin on ollut siitä pitäen, kun hän luki Sormusten herraa ja sai tietää puissa asuvista haltioista. Kolmasti Leo yrittää toteuttaa haaveensa. Ensiksi hän ajatteli tehdä majan isoon vaahteraan, josta hän ei päässyt omin avuin alas. Sitten hän kiinnitti huomionsa vajan päädyssä kasvavaan koivuun, mutta siihen hän ei päässyt edes ylös. Ja vanhasta omenapuusta isä komensi hänet "samperin äkkiä alas".

Kunnes vihdoin Möttösen metsikössä alkaa Leon, Lean, Tapion, Tellervon ja Tusinatornin lasten puumajakesä. Siihen kesään kuuluvat hobitit, haltiat, örkit, Sumuvuorten Halli-susi, Tusinatornin vihainen talkkari, Möttösen isäntä, kaupungissa liikkuva pyromaani ja ikimuistoinen yö keskellä ukkosmyrskyä metsän pimennossa.

Arvona kirjalle


Julkaistu: 1977
Kustantaja: WSOY
Tyylit: lapset, mainstream
Avainsanat: kotimainen, tolkien
Arvosanalla: 7.76/10
Arvosanoja: 4
Tietoja päivitetty 05.03.2016

Kirja-arvioita

10/10 - Velma (07.02.2015)
Tämä on yksi ehdottomia lemppareitani Nuorten toivekirjastosta! Olisin niin halunnut itsekin viettää joskus kesää samalla tavalla. Tietty myös kirjallisuusviittaukset muualle on tekstissä plussaa. Lue lisää