Zaida ja elovalkeat

Saku Heinänen
Julkaistu: toukokuu 25, 2015 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: lapset, maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Maagista realismia varhaisnuorille

Zaida ja elovalkeat vie 11-vuotiaan Zaidan kesälomaseikkailulle idylliseen merenrantakylään. Jatko-osa kirjalle Zaida ja lumienkeli toimii myös itsenäisenä teoksena.

Zaidan perhe muuttaa kesäksi Aimo-sedältä jääneeseen taloon pieneen merenrantakylään. Alkuun talon lattiat narisevat ja sedän työhuoneen suljetun oven takaa kuuluu kummallisia ääniä. Zaida kaipaa kaupunkiin jääneitä ystäviään ja hakee seuraa kylän muista lapsista. Naapurin sokea mutta tarkkanäköinen Sofia-rouva kertoo omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan tarinoita, jotka alkavat elää omaa elämäänsä Zaidan mielessä.

Eräänä ukkosiltana hän eksyy kesäjuhliin rannalla sijaitsevassa upeassa puuhuvilassa, jonka kaikki vieraat ovat pukeutuneet oudon vanhanaikaisesti. Seuraavana päivänä juhlista ei näy jälkeäkään. Mutta kun Zaida lopulta löytää huvilasta jotakin koko kylän tulevaisuudelle hyvin tärkeää, herää kysymys, oliko kaikki sittenkään vain hänen mielikuvituksensa tuotetta...

muokattu 06.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikamajakat (Tuikkulahden tarinat, #1)Zaida ja taistelupari (Zaida, #3)Zaida ja lumienkeli (Zaida, #1)Kummajaisten kylän salaperäinen syksy (Kummakylä, #3)Etäisten esikaupunkien asioita

Kirja-arvioita (2)

Ruusy avatar
Kirjoittanut
3.0
Nuoremmille suunnattu kirja, juoni piti kuitenkin otteessaan hyvin. Ihan hyvä kirja jonka lukeminen kannatti ja täytti omat odotukseni.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.0
Ihan luettava kirja. Sopiva kevyeksi välilukemiseksi. Kirja oli omalla tavallaan jopa hieman sekava, mutta samalla kuitenkin selkeä. Kirja sopii hyvin vähän nuoremmille lukijoille.
Paikalla 1 jäsen ja 59 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Ari Maunu
Jäseniä yhteensä: 9329