Zaida ja elovalkeat

Saku Heinänen
lapset, maaginen realismi
Zaida ja elovalkeat (Zaida #2) - Saku Heinänen5.00

Sidottu.

Maagista realismia varhaisnuorille

Zaida ja elovalkeat vie 11-vuotiaan Zaidan kesälomaseikkailulle idylliseen merenrantakylään. Jatko-osa kirjalle Zaida ja lumienkeli toimii myös itsenäisenä teoksena.

Zaidan perhe muuttaa kesäksi Aimo-sedältä jääneeseen taloon pieneen merenrantakylään. Alkuun talon lattiat narisevat ja sedän työhuoneen suljetun oven takaa kuuluu kummallisia ääniä. Zaida kaipaa kaupunkiin jääneitä ystäviään ja hakee seuraa kylän muista lapsista. Naapurin sokea mutta tarkkanäköinen Sofia-rouva kertoo omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan tarinoita, jotka alkavat elää omaa elämäänsä Zaidan mielessä.

Eräänä ukkosiltana hän eksyy kesäjuhliin rannalla sijaitsevassa upeassa puuhuvilassa, jonka kaikki vieraat ovat pukeutuneet oudon vanhanaikaisesti. Seuraavana päivänä juhlista ei näy jälkeäkään. Mutta kun Zaida lopulta löytää huvilasta jotakin koko kylän tulevaisuudelle hyvin tärkeää, herää kysymys, oliko kaikki sittenkään vain hänen mielikuvituksensa tuotetta...

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: toukokuu 25, 2015
Kustantaja: Tammi
Tyylit: lapset, maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 5.00/10
Arvosanoja: 4
Muokattu: lokakuu 06, 2015

Zaida -kirjasarja

Zaida ja lumienkeli (Zaida #1)7.80
Zaida ja elovalkeat (Zaida #2)5.00
Zaida ja taistelupari (Zaida #3)

Kirja-arvioita

6/10 |
tammikuu 17, 2016
Nuoremmille suunnattu kirja, juoni piti kuitenkin otteessaan hyvin. Ihan hyvä kirja jonka lukeminen kannatti ja täytti omat odotukseni.
6/10 |
elokuu 04, 2015
Ihan luettava kirja. Sopiva kevyeksi välilukemiseksi. Kirja oli omalla tavallaan jopa hieman sekava, mutta samalla kuitenkin selkeä. Kirja sopii hyvin vähän nuoremmille lukijoille.