Lovi (Aigi-saaga #2) - Ante Aikio6.00

Nidottu.

Sarjan toinen kirja Lovi jatkaa tarinaa Aigin vaiheista saamelaisen mytologian myyttisissä maailmoissa. Aigi kohtaa lovessa ollessaan arkkivihollisensa Mirkun, joka ajaa hänet pakomatkalle kauas itään. Talvisella taipaleellaan Aigi tapaa erikoisia eläjiä ja itäläisiä, joilla on omat tarkoitusperänsä ja menneisyytensä.

Yksi kohdatuista on revontulenvihreillä silmillään hurmaava Domna, joka saa Aigin valitsemaan määränpääkseen Hiipinän kylän Luujärven sijaan. Päätös johtaa tapahtumien vyöryyn, jonka seurauksena Aigi löytää itsensä vaarallisista tilanteista, ja jumalallistakin apua tarvitaan. Nuoruuden rakkaalla Ristenillä on osansa Aigin hetkissä.

Idän tunturit ja outamaat kätkevät huomaansa salakavalaa pahuutta. Valheet, juonet, väkivalta ja intohimo vaikuttavat Aigiin lähtemättömästi. Hän jättää lempeitä piirteitään lopullisesti taakseen ja jalostuu noidaksi. Tarinat vainolaiskansasta, tsuudeista, ja muinaisista olennoista heräävät henkiin. Kohdatut kauheudet juontavat elettyihin aikoihin, joista moni ei ole kuullutkaan. Kuolleiden maailma luo varjojaan kulpakkokuisille nietoksille.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 1, 2015
Kustantaja: Reuna
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: lokakuu 01, 2015

Aigi-saaga -kirjasarja

Aurinkoinen Njavezan, kylmänkalpea Hahtezan, väkivahva Stallu... Aigi-saagan kuvituksessa saamelaiseen muinaisuskoon liittyvät hahmot saavat ensimmäistä kertaa ulkoiset piirteet. Sarjan ensimmäisessä osassa Jänkäjärven syöverit nuori Aigi, suuren lentonoidan Vuolabin jälkeläinen, kilvoittelee Stallua vastaan, sukeltaa Saivomaailmaan pelastamaan nuoruudenrakastettuaan Risteniä ja opettelee suurten tietäjien avulla matkustusta lovimaailmaan.

Saagan kirjoittaja Ante Aikio on saamelainen poromies, itsekin noitien sukua.
Jänkäjärven syöverit (Aigi-saaga #1)6.24
Lovi (Aigi-saaga #2)6.00

Kirja-arvioita

10/10 |
marraskuu 06, 2015
Hieno jatko Aigin saagalle jossa selkeästi tiukempi ote. Alun taistelu eläin-muodossa ja muodonmuutokseen liittyvät eläimellisesti tunteet viihdyttivät suuresti ja veivät heti mukanaan. Suosittelen, kirja vie mukanaan ja pitää otteessaan. Upea maailma johon on mukava palata. Lisää!