Lovi (Aigi-saaga, #2)
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Lovi

Ante Aikio
Julkaistu: lokakuu 1, 2015 (Reuna)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Nidottu.

Sarjan toinen kirja Lovi jatkaa tarinaa Aigin vaiheista saamelaisen mytologian myyttisissä maailmoissa. Aigi kohtaa lovessa ollessaan arkkivihollisensa Mirkun, joka ajaa hänet pakomatkalle kauas itään. Talvisella taipaleellaan Aigi tapaa erikoisia eläjiä ja itäläisiä, joilla on omat tarkoitusperänsä ja menneisyytensä.

Yksi kohdatuista on revontulenvihreillä silmillään hurmaava Domna, joka saa Aigin valitsemaan määränpääkseen Hiipinän kylän Luujärven sijaan. Päätös johtaa tapahtumien vyöryyn, jonka seurauksena Aigi löytää itsensä vaarallisista tilanteista, ja jumalallistakin apua tarvitaan. Nuoruuden rakkaalla Ristenillä on osansa Aigin hetkissä.

Idän tunturit ja outamaat kätkevät huomaansa salakavalaa pahuutta. Valheet, juonet, väkivalta ja intohimo vaikuttavat Aigiin lähtemättömästi. Hän jättää lempeitä piirteitään lopullisesti taakseen ja jalostuu noidaksi. Tarinat vainolaiskansasta, tsuudeista, ja muinaisista olennoista heräävät henkiin. Kohdatut kauheudet juontavat elettyihin aikoihin, joista moni ei ole kuullutkaan. Kuolleiden maailma luo varjojaan kulpakkokuisille nietoksille.

(muokattu 01.10.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talviverinen (Pohjankontu, #3)Louhen liitto (Louhi-sarja, #1)Ikimetsien sydänmailla (Metsän kansa, #1)Sammon ryöstö (Nicholas North, #2)Kontiainen

Kirja-arvioita (1)

Aragorn avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Hieno jatko Aigin saagalle jossa selkeästi tiukempi ote. Alun taistelu eläin-muodossa ja muodonmuutokseen liittyvät eläimellisesti tunteet viihdyttivät suuresti ja veivät heti mukanaan. Suosittelen, kirja vie mukanaan ja pitää otteessaan. Upea maailma johon on mukava palata. Lisää!
Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: Anneli Mustakallio
Jäseniä yhteensä: 9062