Pärttylin kesä
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Pärttylin kesä

Niko Mikael Korhonen
Julkaistu: toukokuu 26, 2015 (Nordbooks)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Markus Korpi on nuori kirjailija, jonka elämässä kaikki on hyvin. Uusin kirja myy mukavasti ja rakkauselämäkin kukoistaa, sillä Susanna on kuin Markuksen unelmanainen, kaunis, älykäs ja Markuksen työstä kiinnostunut. Seuraava romaani on myös hahmotteilla, ja siihen Markus päättää käyttää aineistona synkkää sukutarinaansa. Hänen isoisänsä Alexander Korpi on aikanaan karannut Amerikkaan ja jättänyt perheen oman onnensa nojaan. Alexanderin tarinan selvittely vie Markuksen New Yorkin kautta Michiganin suomalaisseuduille, jossa hän saa tietää, ettei isoisän tarina ole aivan niin yksinkertainen, kuin hän oli luullut.

Kun tarinan solmut lopulta aukeavat, Markus joutuu outojen yhteensattumien vuoksi epäilemään sekä omaa järkeään että liiankin täydellistä tyttöystäväänsä.

Yllättävä loppuratkaisu nostaa lukijan hiukset pystyyn ja todistaa Niko Mikael Korhosen kertojantaidoista.

muokattu 05.06.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paholaisen siivet (Kuoriaiskirjat, #11)LaitosKoivulehtoTwin Peaks: Salattu historiaMeren aaveet (Thorkild Aske, #1)

Kirja-arvioita (1)

ard avatar
Kirjoittanut
4.0
Pärttylin kesä alkaa, kun kirjailija Markus Korpi löytää isoisälleen kuuluneita esineitä ja innostuu ratkomaan mysteeriä oman sukunsa menneisyydestä. Sukuselvitys alkaa kuitenkin pian saada melko epäilyttäviä piirteitä. Tarina alkaa vetävästi ja imaisee mukaansa. Loppu oli mielestäni sopivan pelottava, välillä jopa hyytävä. Onnistuin kirjaa lukiessani pari kertaa pelottelemaan itseäni ihan kunnolla. Kerronnan kiemurat toivat vähän mieleen Stephen Kingin tyylin. Itse ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Saba Nadew
Jäseniä yhteensä: 9730