Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Haukansilmä

Michelle Paver
Julkaistu: elokuu 26, 2015 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Eye of the Falcon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Marja Helanen. Sidottu.

Pronssikauden Kreikkaan sijoittuvan historiallisen seikkailusarjan jännittävä kolmas osa!

On kulunut 7 kuukautta Thalakrean tuhoisasta tulivuorenpurkauksesta, ja Hylas saapuu talvisen Keftiun rannikolle etsimään ystäväänsä Pirraa ja leijonanpentu Täystuhoa. Vaurasta saarivaltakuntaa on kohdannut tuho: niin tsunami kuin ruttoepidemiakin ovat pyyhkineet sen yli. Kuinka Hylasin ystävien on käynyt, varsinkin kun jopa itse pääpapitar Yassassaran, Pirran äidin, kerrotaan menehtyneen ruttoon?

Hylas löytää Pirran hengissä vuoristosta, ja matkalla hän kohtaa ilokseen myös Täystuhon. Kolmikko pakenee henkensä kaupalla, mutta varikset ovat heidän kannoillaan. Niin Pirran puolikesyllä haukanpoikasella kuin pyhällä härälläkin on tapahtumien kulussa oma roolinsa...

Michelle Paver on mestari koukuttavan seikkailutarinan luomisessa. Hänellä on erityinen kyky eläytyä muinaiseen henkimaailmaan ja luontokappaleiden asemaan. Sarjan edetessä lukija on saanut katsoa maailmaa niin delfiinin kuin leijonankin näkökulmasta, ja tässä kirjassa muinaisen Kreetan vuorilla, palatseissa ja pyhillä paikoilla liitää nuori haukka.

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)

Kirja-arvioita (2)

Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
4.5
Haukansilmä ylitti odotukseni täydellisesti! Siitä kun luin edelliset osat on kulunut jo hetki, joten aluksi oli vaikeaa päästä mukaan tämän aikakauden elämään. Kuitenkin kun minulla oli aikaa lukea ajattelin, että lukisin nyt, vaikka vaikealta tuntuu. Laitoin myös tunnin ajaksi musiikkia soimaan taustalle. Kun minulle tuli tekstiviesti tajusin, että musiikki oli loppunut jo aikoja sitten. Teksti oli todella helposti luettavaa mikä oli ihanaa! Nyt ymmärrän kuinka vaikeasti ... (lisää)
Kurlauspommi avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Nieminen
Jäseniä yhteensä: 9668