Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)
Keskiarvo 3.98
3.98 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Mestarin kosto

Eoin Colfer
Julkaistu: syyskuu 28, 2015 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Forever Man
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: 1800-luku, aikamatkustus, noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

Historiaa on turha yrittää paeta...

FBI-agentti Chevie Savano on yhä jumissa 1800-luvun Lontoossa ja auttaa ystäväänsä, taikuripoika Rileytä, joka pyrkii epätoivoisesti saamaan vapaaksi vankilassa istuvan veljensä Porkkana-Tomin. Varman tiedon mukaan Tom odottaa siellä hirttotuomiota maksamattomien velkojen takia. WARP-madonreikä ei kuitenkaan jätä Chevietä ja Rileytä rauhaan, eikä aikaakaan kun heidät imaistaan jälleen uudelle aikamatkalle.

Parivaljakko päätyy vuoteen 1647 Mandraken pikkukaupunkiin, jota toinen toistaan karmivammat hirviöt ja noidat vainoavat. Kaupungin suojelijana toimii pelätty ja kunnioitettu noidanmetsästäjä, jolla on ylimaalliset voimat ja hämärä menneisyys.

Kun Chevie julistetaan noidaksi ja aiotaan polttaa roviolla, Rileylle tulee todella kiire ehtiä hätiin. Pystyykö nuori taikuri estämään noidanmetsästäjän tuhoisat suunnitelmat ennen kuin on liian myöhäistä?

Kolmas korkeaoktaaninen WARP-seikkailu Artemis Fowlin luojalta vie lukijansa kiehtovalle matkalle Oliver Cromwellin ajan ja noitavainojen Englantiin, jossa kaikki ei ehkä ole ihan sitä miltä näyttää.

muokattu 29.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kaikennielevä keskiyö (Abarat, #3)Tuuliharja tuleeKonnia ja kielareita (Rachel, #2)Noidan laulu (David & Larissa, #4)Kuningas Harmaa (Pimeä nousee, #4)

Kirja-arvioita (2)

Vendela avatar
Kirjoittanut
4.5
Huikea kirja. Colfer todella osaa asiansa. Takakannen luettuani en ollut kovin innostunut. Yksi sarjan huonoista puolista on nimittäin se, että edellisen kirjan tapahtumat ehtii helposti pääpiirteitä lukuunottamatta unohtaa ennen seuraavan ilmestymistä. (Tai no, saattaahan se vika olla minussakin.) Mutta ensimmäisen sivun jälkeen olin jo tarinassa täysin sisällä, ja vaikka kvanttifyysiikka meneekin vähän yli ymmärryksen, ei se haitannut tippaakaan. Hahmot, niin uudet kuin ... (lisää)
Lukutyttö avatar
Kirjoittanut
4.5
Tämä kirja sai minut vuoroin hihittelemään kaksin kerroin Colferin piilottamille vitseille, vuoroin rypistämään kulmiani, kun kuollut ei ole kuollut ja se toinenkin kuollut herää henkiin. Myös kvanttifysiikka on huvittavan monimutkaista, mutta kaikki henkilöt vaikuttavat kuitenkin tarkkaan harkituilta ja hauskoila, joten niistä tulee lisäpisteitä. Juoni oli mahtava, koskaan ei tiennyt mitä tapahtuu seuraavaksi. Loppuratkaisu oli ihana, ja vaikka sellaista toivoinkin, siihen päädyttiin aivan eri tavalla kuin olisin ikinä voinut kuvitella. Ehdoton lempparini sarjasta!
Paikalla 2 jäsentä ja 58 vierailijaa
Pisania, Mustelmann
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748