Haikaran silmä
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Haikaran silmä

Ursula K. Le Guin
Julkaistu: syyskuu 15, 2015 (Vaskikirjat)
Alkuperäinen nimi: The Eye of the Heron
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiyhteiskunnallinen scifi
Osallistu keskusteluun (viestejä 13 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1978. Suomentanut Jyrki Iivonen. Kansikuva: Jani Laatikainen. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2016.

Victorian planeettaa asuttavat Maapallolta karkotettujen ihmisten jälkeläiset. Väkivaltarikolliset perustivat kaupungin, kun taas Hökkelikylän asukkaat ovat pasifistien perillisiä. Kaksi ryhmää ovat eläneet vuosikymmeniä rinnakkain mutta eriarvoisina. Entistä vakavampi konflikti uhkaa, kun kyläläiset haluaisivat perustaa uuden siirtokunnan. Luz Marina Falco Cooper, kaupungin neuvosmiehen tytär, joutuu valitsemaan kahden ryhmittymän väliltä. Miten käy, kun toinen osapuoli on valmis väkivaltaan ja toinen pyrkii välttämään sitä viimeiseen asti?

Haikaran silmä kuvaa kahden erilaisen ihmisyhteisön elämää ja yhteentörmäystä. Kun vastakkain ovat militaristinen oligarkia ja vapaa anarkia, voiko kumpikaan voittaa tai selvitä ilman muutoksia? Ursula K. Le Guin on jälleen kerran osoittanut ansaitsevansa paikkansa yhteiskunnallisen science fictionin suurmestarina.

Kirjan arvosteluja:

”Tarina seisoo vahvasti omilla jaloillaan, eikä sen sanoma ole menettänyt merkitystään lähes 40 vuoden iästä huolimatta. Päinvastoin Haikaran silmä tuntuu nykyään aina vain ajankohtaisemmalta. – Shimo Suntila, Tähtivaeltaja 4/2015

"Ihanteet ja yhteiskuntamallit joutuvat koetukselle humaanissa, ajatuksia herättävässä romaanissa, joka on iästään huolimatta yhä ajankohtainen." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 12.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

AlistuminenTerveiset KutturastaBetoniporsasKuparihärkä (Rikkaiden unelmat, #2)Tuhannen viillon kuolema (Rikkaiden unelmat, #1)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Gabriel
Jäseniä yhteensä: 9458