Lupaus (Unien kirjat, #1)
Keskiarvo 4.13
4.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (131)
Kirjahyllytilastot

Lupaus

Kerstin Gier
Julkaistu: kesäkuu 4, 2015 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Silber: Das erste Buch der Träume
Käännetty englanniksi: Dream a Little Dream
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Heli Naski. Sidottu.

Viisitoistavuotias Liv Silber muuttaa äitinsä uuden miehen vuoksi Lontooseen ja aloittaa uudessa koulussa. Pian hän alkaa nähdä oudon todentuntuisia unia, joissa hän kulkee salaperäisistä ovista ja puhuu kivipatsaan kanssa. Liv näkee unessa uuden velipuolensa Graysonin ja tämän koulukavereiden puuhailevan outoja hautausmaalla, mutta mikä kummallisinta, pian pojat puhuvat tosielämässä asioista, jotka ovat tapahtuneet vain Livin unessa...

Livin on pakko selvittää, mitä oikein on meneillään. Pian hänet vihitään salaisuuteen, jonka kanssa yhdellä jos toisella hänen uuden koulunsa oppilaalla on jotain tekemistä.

Rakkaus ei katso aikaa -sarjasta tunnetun Kerstin Gierin uusi nuortentrilogia on jännittävä ja romanttinen seikkailu unimaailmassa ja unen ja valveen rajamailla.

muokattu 23.08.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tyrannin hauta (Apollon, #4)Vala (Unien kirjat, #2)Kajo (Kuura-trilogia, #2)Varjojen valtias (Varjometsästäjät, #2)Tulisydän

Kirja-arvioita (13)

MustaParonitar avatar
Kirjoittanut
5.0
Jälleen upea suoritus Kerstin Gieriltä, enkä muuta oikeastaan odottanutkaan. Pakko myöntää, harvoin saa nauraa nuin sydämensä pohjasta kuin minä nauroin lukissani tätä kirjaa. Henkilöhahmona Liv on poikkeuksellisen hupaisa, ehdoton huippu! Rakastan Gierin tapaa mässäilla nuoruuden antimilla ja Liv-paran tunteilla. Kertominen sujuu jotenkin niin vaivattomasti ja aika tuntuu lentävän aivan liian nopeasti tällaisten kirjojen kanssa. Juoni oli omaperäinen, unien maailma todella ... (lisää)
Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
4.0

Pidin kirjasta paljon, mutta odotin siltä ehkä hieman enemmän. Rakastan Rakkaus ei katso aikaa- trilogiaa, mutta mielestäni tämä kirja ei aivan yltänyt sen sarjan tasolle. Toivottavasti seuraava osa nostaa sarjan pisteitä minun silmissäni. Mutta kirja oli kaikkiaan hyvä ja viihdyttävää lukemista. Suosittelen sitä kaikille, jotka rakastavat rakkauskiemuroita ja pitivät edellä mainitusta sarjasta. Ja oikeastaan suosittelen tätä kaikille muillekin. ;)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.5

Liv Silber -niminen teinityttö muuttaa kirjan alussa Lontooseen, jossa hän joutuu opettelemaan tulemaan toimeen äidin uuden miesystävän ja hänen hienostokoulua käyvien lastensa kanssa. Ja ihan niin kuin siinä ei olisi vielä kylliksi, Liv huomaa öisin seikkailevansa unissa uuden velipuolensa ja hänen törkeän hyvännäköisten kavereittensa kanssa - ... (lisää)

claryfray avatar
Kirjoittanut
5.0
Aivan pakko sanoa, että tämä oli parempi kuin olin odottanut. Gierin kirjoitustyyli on niin vaivatonta ja huumorilla höystettyä, että kirjaa on mahdotonta laskea käsistä pois. Tiesin ennen ostamistakin jo että kirja on hyvä. Henkilöhahmoista pääsee helposti perille mutta silti heistä paljastuu yllättäviäkin ajatuksia kirjan edetessä. Secrecystä tulee mieleen Gossip Girl.
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
5.0
Minulla oli hyvin suuret odotukset tätä kirjaa kohtaan. Olinhan Gierin aiemman sarjan lukenut, ja se ol iaivan omaa luokkaansa. Lupaus ylitti odotukseni ja pienet epäilyni aivan totaalisesti! Kirja oli kuin hiekkaa mikä valui sormieni lomasta. Gierillä on sellainen taianomainen taito saada teksti niin helppolukuiseksi ja soljuvaksi, että melkein itkettää! Jouduin monesti käskemään itseäni lopettamaan lukemisen, sillä en halunnut sen loppuvan vielä. Ainut mihin hiukan petyin oli lopetus. Seuraavaa osaa odotellen... Suosittelen ehdottomasti!
Janski_ avatar
Kirjoittanut
5.0
Minulla oli (kuten melkein aina) omat ennakkoluuloni kirjaa kohtaan. Kuitenkin niin mielenkiintoiselta vaikuttavan kirjan takakannen tekstin perusteella päätin lukea kirjan. Hyvä niin. Juoni oli joiltakin osin hieman ennalta-arvattava, mutta paljon oli myös sellaisia juonenkäänteitä, jotka eivät olisi ensimmäisenä tulleet mieleen. Todella koukuttavaa luettavaa. Aion todellakin lukea myös seuraavan osan.
Mirelle avatar
Kirjoittanut
3.5
Hmm..mielenkiintoista. Kirja herätti minussa aika ristiriitaisia tuntemuksia. Unimaailma oli kirjoitettu hyvin, niin että typerämpikin hahmottaisi sen. Vaikka kirjailija mainitsi itse kirjassa kliseensä, niin olihan niitä vähän ärsyttävä lukea. Kirja oli erilainen, mutta samalla tuli tunne että olen lukenut jo samankaltaista tekstiä useammankin kerran aiemmin. Päähenkilön mietteet oli kylläkin vangittu todella hyvin, siitä plussaa. Nautittava lukukokemus.
Katki avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja ylitti kirkkaasti odotukseni. Henkilöhahmot ovat raikkaita, uusia ja persoonallisia, ja tarinaa on paikoin vaikea arvata ennalta. Tyyli on hauskaa, rentoa ja nokkelaa. Mikäli kirjailija sortuu jossain kohtaa tarinaa tai hahmojen repliikkejä paatoksellisuuteen tai kliseisiin, niin hän pilkkaa kohta itseään päähenkilön repliikeillä. Unimaailma on toteutettu aika nokkelasti ja loogisesti ja istuu hyvin tarinaan. Pääasiassa kirja kuvaa vähän erilaisten nuorten ... (lisää)
Nightmere avatar
Kirjoittanut
4.0
Hauska ja jännittävä kirja. Kirjan hahmot ovat omalaatuisia omine salaisuuksineen ja parisuhde sotkuineen, päähenkilö Liv on aivan mahtava hahmo, mutta pikku sisko tuli ylitse muiden! Kyllä suosittelisin Gierin kirjoja kenelle tahansa romantikolle, jännitykselle haluaville että sekä kauhun, huumorin ja mysteereiden ystäville. Tässä kirjassa sitä saa! Jään innolla odottamaan jatko-osaa.
Poison Girl avatar
Kirjoittanut
4.5

Tämähän oli viihdyttävä kirja! Gierin kirjoitustyyli on selkeää ja synnyttää nauruntyrskähdyksiä joka kappaleessa. Aika paljon tämä muistuttaa mielestäni Rakkaus ei katso aikaa -sarjaa juonikuvionsa takia. Varsinkin poikaystäväkuvio tuntuu seuraavan edellisen sarjan muottia ... Joka tapauksessa jään odottamaan innolla jatkoa!

Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Kerstin Gieristä taitaa tulla hyvää vauhtia uusi suosikkikirjailijani. Pidin hänen aiemmasta trilogiastaan joten tartuin myös tähän ja sanoisin, että kannatti. Pidin tästä kirjasta ehkä jopa enemmän kuin edellisen trilogian avauksesta ja jäin todellakin janoamaan jatkoa. Kirja on helppolukuinen ja sen kerronta on vaivatonta ja sujuvaa alusta loppuun. Aivan huomaamattani päädyin lukemaan tätä pidempään kuin olisi aina kerralla ollut tarkoitus. Tarina on täynnä ... (lisää)
NinjaKoala avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552