Vala (Unien kirjat, #2)
Keskiarvo 3.99
3.99 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (99)
Kirjahyllytilastot

Vala

Kerstin Gier
Julkaistu: lokakuu 9, 2015 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Silber: Das zweite Buch der Träume
Käännetty englanniksi: Dream On
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Heli Naski. Sidottu.

Salaperäinen Secrecy näyttää tietävän kaikki Livin salaisuudet. Mistä hän on ne kuullut, ja kuka Secrecy itse on? Miksi Livin sisko Mia on yhtäkkiä alkanut kävellä unissaan? Ja mikä on tuo kummallinen tumma hahmo, joka hiipii Livin unimaailman loputtomilla käytävillä?

Liv kuulee huhuja vanhasta kirouksesta, mutta onneksi hän ei usko yliluonnolliseen hölynpölyyn. Paitsi tietenkin uniseikkailuihin, mutta nehän ovatkin ihan oma lukunsa ja kaiken lisäksi kovin hyödyllisiä. Öisin saa selville vaikka mitä…

Livin kaksoiselämä unen ja valveen rajamailla jatkuu Gierin suositun Unien kirjat -nuortensarjan vauhdikkaassa toisessa osassa.

muokattu 20.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kevääntuoja (Mustien ruusujen maa, #3)Illallinen vampyyrin kanssaKorkea puoliso (Kuparisaari, #2)Pitkät varjot (Soturikissat: Kolmikon mahti, #5)Pronssiavain (Magisterium, #3)

Kirja-arvioita (7)

Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
5.0

Tämä kirja oli taas todella hyvä ja rakastin sen lukemista. Se oli pakko lukea yhdeltä istumalta ja hihitin vaikka kuinka monta kertaa sitä lukiessani. Voin vain kuvitella, miten hulluna perheeni minua pitää. Tosin luulisi heidän olevan tottuneita siihen, muutamia Kerstinin kirjoja on tässä tullut luettua, osa moneenkin kertaan. Mutta taas todella hyvä kirja Kerstiniltä ja mielestäni parempi kuin edellinen osa. 

Kat avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Mystinen tyttö avatar
Kirjoittanut
4.5

Valasta pidin monessa mielessä enemmän kuin edellisestä osasta, mutta silti se ei aivan yltänyt sen tasolle. Se mikä Valassa herätti mielenkiintoni oli sen salaperäisyys, sillä edellisen osan luettuani ei mielessäni ollut kuin yksi kysymys, nyt mieleni kihisee kysymyksiä. Haluan ehdottomasti tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, vaikka kirja ei ollutkaan edeltäjänsä tasoinen. Se mikä myös herätti mielenkiintoni oli lopussa oleva Gierin kirje lukijoille! En ymmärrä miksi ... (lisää)

Poison Girl avatar
Kirjoittanut
4.0
Vala on yhtä hervoton ja mielenkiintoinen kuin edeltäjänsäkin. Liv on oppinut unimaailman pelisäännöt, mutta lukijalle ei vieläkään paljasteta mistä tästä unijutusta on kyse. Toivottavasti viimeisessä osassa selviää yhtä ja toista. Henrystäkin olisi kiva vielä saada lisätietoa. Rakastan kuitenkin henkilöhahmoja - erityisesti Liviä ja Miaa. Jotkin asiat kirjasta jäivät vähän epäselviksi, tai sitten on tarkoituskin ettei lukija tiedä tässä vaiheessa mitään. On ... (lisää)
Janski_hah avatar
Kirjoittanut
4.0
Mielestäni kirja oli hyvä. Jotenkin kuitenkin tykkäsin ensimmäisestä osasta enemmän. Toinessa osassa tapahtumat painottuivat enemmän unimaailmaan kuin oikeaan. Odotan kuitenkin innolla kolmatta osaa. :)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.0
En tiedä johtuiko yleisestä väsymyksestä, mutta alkuun en meinannut päästä kirjaan yhtään mukaan ja lukeminen oli vähän takkuilevaa. Toinen osa ei ehkä ollut niin lennokas kuin mitä ensimmäinen osa, oikeastaan mitään kovin maata järisyttävää ei tapahtunut, mutta toki loppumetreillä Liv joutuu jälleen kerran kohtamaan ihmisen, joka hautoo hänelle kostoa. Itse unien maailmaan ei ehkä päässyt enempää sisälle kuin aiemminkaan, itse ainakin henkilökohtaisesti odotin ... (lisää)
Micaela avatar
Kirjoittanut
4.0

Erittäin hyvä, vaikkei mielestäni aivan yltänyt edellisen kirjan, Lupauksen, tasolle. Nyt vain odottamaan seuraavaa osaa!

Paikalla 44 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734