Väristyksiä haudan takaa

@ Charlaine Harris
Väristyksiä haudan takaa (Harper Connelly #3) - Charlaine Harris 7.24   39

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Harper ja Tolliver palkataan etsimään kadonnutta teinipoikaa Doravilleen, Pohjois-Carolinaan. Pian käy ilmi, että viime vuosina kadonneita poikia on enemmänkin. Seriffin mukaan he ovat karanneet kotoaan, mutta Harperia selitys ei vakuuta. Järkytyksekseen hän löytää kahdeksan karmean lopun kokenutta uhria haudattuna puoliksi jäätyneeseen maahan. Sitten hänen kimppuunsa hyökätään.

Harper haluaisi vain häipyä kotiin parantelemaan haavojaan, mutta hän joutuu avustamaan poliisitutkinnassa ja saa tietää Doravillen synkistä, kauan vaalituista salaisuuksista enemmän kuin haluaisi. Nämä tiedot uhkaavat saattaa myös Harperin ennenaikaiseen hyiseen hautaan.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu elokuu 20, 2015 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi An Ice Cold Grave
Tietoja muokattu elokuu 21, 2015

Harper Connelly

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 4 kpl.

"Harper Connelly on 24-vuotias, rehellinen, lojaali mutta monien silmissä varsin outo nuori nainen. Teini-ikäisenä Harperiin iski salama ja hän sai kyvyn aistia kuolleiden sijainnin ja viimeiset hetket. Niinpä hän etsii työkseen kuolleita ihmisiä, apunaan velipuolensa Tolliver. Kaksikko liikkuu toimeksiantojen perässä paikasta toiseen ja saa selville salaisuuksia, joiden moni toivoisi pysyvän haudattuina."

Kuiskauksia haudan takaa (Harper Connelly #1) 6.86   77
Yllätyksiä haudan takaa (Harper Connelly #2) 6.96   53
Väristyksiä haudan takaa (Harper Connelly #3) 7.24   39
Salaisuuksia haudan takaa (Harper Connelly #4) 6.86   27

Kirja-arviot & arvosanat

Emelie
Arvosanat 729
Kirja-arviot 100
Viestit 2743
kesäkuu 7, 2016
6 / 10

Helposti ja nopeasti luettu kirja, joka ei kyllä juonellaan hämmästyttänyt. Rikos kirjassa oli kyllä yllättävän raaka, josta pidin, mutta muuten en juurikaan kokenut mitään kovin erikoisia sävähdyksiä suuntaan tai toiseen hahmojen tai juonen osalta. Tarina oli melko yllätyksetön, mahdolliset syylliset oli helppo karsia pieneen joukkoon ja sitten se oli vain ajan kysymys, kunnes oikea syyllinen hermostui ja teki tyhmyyksiä. Niin kuin tuntuu olevan perusidea sarjan kahdessa ensimmäisessäkin teoksessa. Hahmot olivat aika pahvisia ja itseään toistavia. Pidin Harperista kahdessa aikaisemmassa kirjassa, mutta tässä hahmo alkoi tympiä. Harper on välillä ihan käsittämättömän toivoton näkemään asioita, kun taas välillä on todella skarppi huomaamaan pienempiäkin yksityiskohtia. Syö hahmon ja tarinan uskottavuutta, kun niissä tilanteissa missä pitää hiffata asioita, hahmo ei huomaa ja tällä tavoin tarinaa viedään eteenpäin tai puolestaan jäädään jahkaamaan jotain ihan itsestäänselvyyttä. Tämän tarinan valopilkku hahmona oli Manfred. Toki hyvin ylispeksattu hahmo, mutta juuri sen takia erottui muista positiivisesti. Pieni silmien pyörityshetki oli kyllä se, kun Manfredista tehtiin kummajainen sillä, että tällä oli tatuointeja ja lävistyksiä. Puh, please. Tämän kirjan eduksi ei myöskään voi laskea turhan pitkää petileikkikuvailua. Minulla ei ole mitään tällaisia kohtauksia vastaan, mutta kylläpä  se tuntui tässä päälleliimatulta. Mutta, kaikista negatiivisista seikoista huolimatta ihan luettava kirja.

lolde
Arvosanat 184
Kirja-arviot 112
Viestit 7
huhtikuu 28, 2016
6 / 10

Kirjan alku tuntui taas vain samojen asioiden toistamiselta, kuinka Harper sai kykynsä, perhetaustoista ja niin edelleen. Kun oltiin päästy tämän esittelyvaiheen yli alkoi Harrisin luoma jännittävä juoni, jossa ei juonenkäänteiltäkään voitu välttyä.

Riley Charlotte
Arvosanat 146
Kirja-arviot 37
Viestit 0
lokakuu 22, 2015
7 / 10

Tykkään tästä sarjasta koska se on sopivan dekkarimainen, mutta sisältää myös vähän fantasiaa ja romantiikkaa. Tämä sarja on myös todiste siitä, että Charlaine Harrisilla on kirjoittamisen taito vielä taskussa, omasta mielestäni Sookie Stackhouse sarja alkoi kuivua kasaan muutaman 5 ekan kirjan jälkeen, toivottavasti tälle sarjalle ei käy niin. Tässä osassa murhamysteeri oli aika hurja, ja toisaalta kyllä tykkäsinkin siitä. En kyllä Osannut odottaa, että Harperilla ja Tolliverilla olisi tunteita toisiaan kohtaan, vaikka epäilykseni kyllä heräsivät kun Tolliver alkoi ärsyyntyä, ja ei esitellyt itseään enää Harperin veljenä. Odotan innolla sarjan seuraavaa osaa.

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
lokakuu 1, 2015
7 / 10

Tässä kirjassa alkaakin sitten tapahtua. Murhamysteeristä tulee erittäin raaka ja salaperäinen, ja tietenkin Harper ja Tolliver pääsevät molemmat sukeltamaan sen keskiöön. Tässä kirjassa tapahtui kyllä tasaisesti koko ajan eikä tylsää hetkeä tullut. Ja odottamaani juonikuvioon tuli kerralla erittäin mieluisa muutos. Aiemmissa kirjoissa nuo rikokset ovat jääneet vähän taka-alalle, mutta tässä mentiin jo niin raakuuden puolelle, että ei voinut ummistaa silmiään tapahtumilta. Tämä kirja jatkaa tuttua Charlaine Harrisin linjaa helppolukuisuudellaan ja asiat eivät jääneet junnaamaan paikoilleen pitkäksi aikaa. Tämän kanssa "ei kauaa nokka tuhissut". Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa joka siis ilmeisesti on sarjan viimeinen osa? Ei ainakaan jatkoa ole englanniksikaan tullut. Tämä oli erittäin viihteellinen osa, suosittelen!

wispie
Arvosanat 77
Kirja-arviot 10
Viestit 6
kesäkuu 30, 2016
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Lilyx
Lilyx
Arvosanat 505
Kirja-arviot 2
Viestit 3
tammikuu 12, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Jupe
Jupe
Arvosanat 383
Kirja-arviot 0
Viestit 108
elokuu 2, 2016
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Jossuklaa
Jossuklaa
Arvosanat 16
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 21, 2016
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
_Silence_
_Silence_
Arvosanat 219
Kirja-arviot 0
Viestit 1
maaliskuu 26, 2016
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Cressida
Cressida
Arvosanat 333
Kirja-arviot 3
Viestit 0
maaliskuu 20, 2016
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle