Talven hallava hevonen
Keskiarvo 2.92
2.92 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Talven hallava hevonen

Tuomo Jäntti
Julkaistu: kesäkuu 12, 2015 (Gummerus)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhupsykologinen kauhu, maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen

Kannen suunnittelu: Jenni Noponen. Sidottu.

Helsinki 2019. Ronille soitetaan päiväkodista. Olisi parempi tulla käymään. Nuori isä käy läpi vanhempien tyypilliset painajaiset: tapaturma, onnettomuus... Perillä selviää, että Ronin tytär Silja on osoittanut nukkea sormella ja nukke on kohonnut ilmaan. Seuraavaksi Roni huomaa, että joku seuraa heidän liikkeitään.

Puutikas 2001. Ronin äiti Sanna yrittää turhaan tavoittaa uutta poikaystäväänsä Jacoa. Jacon puhelin löytyy läheisen oikopolun varrelta, ja poliisi pyytää yleisöltä havaintoja valkoisesta Opel Vectrasta.

Rauma 1957. Matilda kiinnittää asuntolan kattoon julisteen tähtitaivaasta palatakseen lähes neljännesvuosisadan takaiseen talviyöhön. Tuona yönä Kuivasjärvellä mitattiin ennätyspakkaset, hevonen paleltui kuoliaaksi, mies syttyi palamaan ja maailmaan syntyi pieni tyttö, joka muutti kolmen suvun elämän.

Talven hallava hevonen on tarina kolmesta perheestä, myyteistä ja ihmisen perimmäisistä peloista. Suomalainen sukupolvitarina kohtaa maagisen realismin ja psykologisen kauhun.

muokattu 29.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kahdeksan puraisua: NovellejaGolemMinun kansani, minun rakkaani (Keltainen kirjasto, #219)SattumiaMaailmanlopun kirjasto ja muita tuomiopäivän tarinoita

Kirja-arvioita (1)

lolde avatar
Kirjoittanut
2.5
Kirjassa päästään tutustumaan perheeseen, jota seuraa vuosikymmenestä toiseen jokin tragedia, eikä draamaltakaan voida välttyä. En oikein tiedä mitä tästä teoksesta pitäisi ajatella, tuntui että kaikki hahmot olisivat jollakin tavalla enemmän tai vähemmän sekaisin, joka ei oikein auttanut itseäni pysymään kirjassa ja sen tapahtumissa mukana. Myös sukulaissuhteet tuntuivat välillä menevän sekaisin kun kirjassa esiintyi niin monta hahmoa. Todella moni asia jäi kokonaan ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
Jarppade
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455