Ada Gootti ja hiiren haamu (Ada Gootti #1) - Chris Riddell6.86

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Liitteenä minikirja Ismael Viiksi, Muuan hiiri muistelee. Suomentanut Kristiina Drews. Sidottu.

Cost-lastenkirjapalkinto 2013.

Ada Gootti on lordi Gootin ainoa lapsi. He asuvat kaksin valtavassa Kalmatollon kartanossa Kalmanmaan kreivikunnassa. Lordi Gootti on sitä mieltä, että lasten tulee kuulua muttei näkyä. Niinpä Adan täytyy käyttää isoja tömiseviä saappaita, jotta lordi Gootti kuulee tytön askeleiden lähestyvän ja saattaa väistää tämän livistämällä lukukammioonsa. Ada ei isäänsä juuri näe, ja tiuhaan vaihtuvista kotiopettajattarista ei ole ystäviksi, joten hän on oikeastaan aika yksinäinen.

Kaikki muuttuu eräänä iltana, kun Ada tapaa huoneessaan aavemaisen hiiren nimeltä Ishmael. Yhdessä he päättävät selvittää, mitä kummaa Kalmatollon kartanon pölyisissä nurkissa ja unohtuneissa kolkissa oikein on meneillään.

Ada Gootti ja hiiren haamu on vastustamattoman outoja henkilöhahmoja, nokkelaa huumoria, unohtuneita vieraita, puutarhatonttuja, aaveita ja muita karmeuksia vilisevän Ada Gootti -sarjan ensimmäinen osa. Se palkittiin Costa Children’s Book Awardilla vuoden parhaana lastenkirjana 2013. Kieliasusta vastaavat huippusuomentajat Jaana Kapari-Jatta ja Kristiina Drews.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: heinäkuu 3, 2015
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: fantasia, lapset
Alkuperäinen nimi: Goth Girl and the Ghost of a Mouse
Arvosanalla: 6.86/10
Arvosanoja: 21
Muokattu: lokakuu 21, 2015

Ada Gootti -kirjasarja

Ada Gootti ja hiiren haamu (Ada Gootti #1)6.86
Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit (Ada Gootti #2)7.00
Ada Gootti ja Humisevan karju (Ada Gootti #3)8.50
Ada Gootti ja synkeä sinfonia (Ada Gootti #4)9.26

Kirja-arvioita

9/10 |
elokuu 13, 2017
Kirja on hyvä, tykkäsin erityisesti hauskoista hahmoista (Kingsley on lempparini). Myös viittaukset taiteeseen ja kirjallisuuteen (mm. Gootin Venus, Hebe Poppanen) ovat hyviä. Kuvat ovat myös hienoja ja hyvin piirrettyjä. Rakastan Lucy Borgiaa!!! Hän on niin ihana!!
7/10 |
heinäkuu 19, 2016
Ensimmäiseksi kiinnotin huomioni Chris Riddellin lastenromaaniin Ada Gootti ja hiiren haamu huomatessani, että sen kannessa hehkuu hopeafiligraani, jonka koukeroihin on piilotettu kalloja. Riddell tunnetaan lastenkirjojen kuvittavana ja kuvat ...
4/10 |
elokuu 05, 2015
Chris Riddellin "Ada Gootti ja hiiren haamu" (Gummerus, 2015) on lapsille suunnattu fantasiaromaani, jonka nimen voinee piirtää samaan kummalliseen sukupuuhun kuin Addams Familyn ja Emily the Strangenkin. En kamalasti jaksanut innostua ...