Ada Gootti ja hiiren haamu (Ada Gootti, #1)
Keskiarvo 3.43
3.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Ada Gootti ja hiiren haamu

Chris Riddell
Julkaistu: heinäkuu 3, 2015 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Goth Girl and the Ghost of a Mouse
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Liitteenä minikirja Ismael Viiksi, Muuan hiiri muistelee. Suomentanut Kristiina Drews. Sidottu.

Cost-lastenkirjapalkinto 2013.

Ada Gootti on lordi Gootin ainoa lapsi. He asuvat kaksin valtavassa Kalmatollon kartanossa Kalmanmaan kreivikunnassa. Lordi Gootti on sitä mieltä, että lasten tulee kuulua muttei näkyä. Niinpä Adan täytyy käyttää isoja tömiseviä saappaita, jotta lordi Gootti kuulee tytön askeleiden lähestyvän ja saattaa väistää tämän livistämällä lukukammioonsa. Ada ei isäänsä juuri näe, ja tiuhaan vaihtuvista kotiopettajattarista ei ole ystäviksi, joten hän on oikeastaan aika yksinäinen.

Kaikki muuttuu eräänä iltana, kun Ada tapaa huoneessaan aavemaisen hiiren nimeltä Ishmael. Yhdessä he päättävät selvittää, mitä kummaa Kalmatollon kartanon pölyisissä nurkissa ja unohtuneissa kolkissa oikein on meneillään.

Ada Gootti ja hiiren haamu on vastustamattoman outoja henkilöhahmoja, nokkelaa huumoria, unohtuneita vieraita, puutarhatonttuja, aaveita ja muita karmeuksia vilisevän Ada Gootti -sarjan ensimmäinen osa. Se palkittiin Costa Children’s Book Awardilla vuoden parhaana lastenkirjana 2013. Kieliasusta vastaavat huippusuomentajat Jaana Kapari-Jatta ja Kristiina Drews.

muokattu 21.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kaipaus (Huimaa, #2)Venesataman Tillinka ja meriseikkailuElla Auran tuomiopäiväkirja (Ella Aura, #1)Vedeera vaarallisilla vesillä (Vedeera, #2)Lohikäärmerouvan kosto (Lohikäärmeakatemia, #2)

Kirja-arvioita (3)

PercyJacksonfani avatar
Kirjoittanut
4.5

Kirja on hyvä, tykkäsin erityisesti hauskoista hahmoista (Kingsley on lempparini). Myös viittaukset taiteeseen ja kirjallisuuteen (mm. Gootin Venus, Hebe Poppanen) ovat hyviä. Kuvat ovat myös hienoja ja hyvin piirrettyjä. Rakastan Lucy Borgiaa!!! Hän on niin ihana!!

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5

Ensimmäiseksi kiinnotin huomioni Chris Riddellin lastenromaaniin Ada Gootti ja hiiren haamu huomatessani, että sen kannessa hehkuu hopeafiligraani, jonka koukeroihin on piilotettu kalloja. Riddell tunnetaan lastenkirjojen kuvittavana ja kuvat olivatkin eghdottomasti teoksen vahvuus. Teoksen suomentaja Jaana Kapari-Jattaa leikittelee kielellä tuttuun tapaansa. 

Lordi Gootti, runoilija, asuu tyttärineen ja palveluskuntineen Kalmatollon kartanossa. Päähenkilönä seurataan Adaa, ... (lisää)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.0
Chris Riddellin "Ada Gootti ja hiiren haamu" (Gummerus, 2015) on lapsille suunnattu fantasiaromaani, jonka nimen voinee piirtää samaan kummalliseen sukupuuhun kuin Addams Familyn ja Emily the Strangenkin. En kamalasti jaksanut innostua lukemastani. Suurimmaksi ongelmaksi kohdallani taisi muodostua juonen mitäänsanomattomuus, sillä tarinaa tunnuttiin kannattelevan eteenpäin sillä, että näyttämölle marssitettiin uusia ja entistä oudompia hahmoja. Lisäksi kohderyhmä tuntui olevan ... (lisää)
Paikalla 47 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445