Tyhjä valtaistuin (Uhtred-sarja, #8)
Keskiarvo 4.41
4.41 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Tyhjä valtaistuin

Bernard Cornwell
Julkaistu: lokakuu 7, 2015 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: The Empty Throne
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Avainsanat: tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Ulla Lempinen. Sidottu, kansipaperi.

TAISTELUSSA VALLASTA VOI OLLA VAIN YKSI VOITTAJA

WESSEXIN JA MERCIAN joukot ovat liittoutuneet tanskalaisia vastaan, mutta epävakaus ja viikinkien hyökkäyksien jatkuva uhka varjostavat Britannian valtakuntien rauhaa. Mercian valtias Æthelred kuolee ilman perillisiä, ja pöytä on katettu taistelulle valtaistuimesta.

Bebbanburgin Uhtred, Mercian suurin soturi, on aina kannattanut Æthelflædia Mercian seuraavaksi hallitsijaksi, mutta hyväksyvätkö ylimystö ja soturit koskaan johtajakseen naista? Edes naista, jolla on kaikki ainekset johtajaksi ja joka on Æthelredin leski ja Wessexin kuninkaan sisko? Kun mercianilaiset keskittyvät riitelemään keskenään, ilmestyy pohjoisesta uusia vihollisia.

"Tyhjä valtaistuin on Cornwellin paras Uhtred-tarina." – The Times

"Parhaat taistelukohtaukset, joita olen miltään kirjoittajalta lukenut (...) Cornwell todella saa historian heräämään henkiin." – George R. R. Martin

muokattu 21.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)Kuninkaiden kuolema (Uhtred-sarja, #6)Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Palava maa (Uhtred-sarja, #5)

Kirja-arvioita (1)

Mirelle avatar
Kirjoittanut
5.0
Nyt kyllä Cornwell laittoi parastaan. Taistelukohtaukset olivat aivan uskomattomia! Kirja koukutti totisesti, ahmaisinkin koko teoksen muutamassa tunnissa. Taas jälleen kerran Cornwell sai minutkin kiinnostumaan historiasta kovasti. Olen The Timesin kanssa samaa mieltä, tämä oli Cornwellin paras Uhtred-tarina. Nyt harmittaa, että joudun odottamaan seuraavaa osaa ainakin vuoden..ehkä innostun sen verran, että ostan sen englanniksi ☺
Paikalla 1 jäsen ja 34 vierailijaa
Jossu89
Uusin jäsen: valde määttä
Jäseniä yhteensä: 9318