Hävitys (Eteläraja-trilogia, #1)
Keskiarvo 3.46
3.46 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (65)
Kirjahyllytilastot

Hävitys

Jeff VanderMeer
Julkaistu: toukokuu 29, 2015 (Like)
Alkuperäinen nimi: Annihilation
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: elokuva, nebula-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Niko Aula.

1. painos: Like, 2015. Kannen kuvitus: Eric Nyquist. Nidottu.
2. painos: Like-pokkari, 2018. Elokuvakansi.

Nebula-palkinto 2014. Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä 2015 (koko trilogia), World Fantasy -palkintoehdokas 2015 (koko trilogia), Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2016.

”Karmiva ja kiehtova.” – Stephen King

”Ainutkertainen ja kaunis, häiritsevä ja loistokas.” – Warren Ellis

Alue X on joutunut vuosikymmeniä sitten tuntemattoman voiman eristämäksi. Sinne lähetetyille retkikunnille on aina käynyt huonosti. Nyt retkikunta 12 yrittää saada selvyyttä rajan takaisesta todellisuudesta. Alue ylittää kuitenkin heidän hurjimmatkin odotuksensa. Herää kysymys, onko retkikunnalle valehdeltu alusta lähtien.

”Yksi suuren kirjailijan hienoimmista ja häikäisevimmistä teoksista.” – Peter Straub

”Korkeaveisu oudolle... Sitä huomaa pelkäävänsä seuraavaa sivua.” – Guardian

”Uskomaton tarina.” – The Times

"Salaisuudet, mysteerit ja vainoharhat sykkivät Alue X:n uumenissa. Eteläraja-trilogian ensimmäinen kirja koukuttaa lukijan pauloihinsa." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 22.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Saga (Saga, #1)Pienen rasian jumala ja muita novelleja22.11.63Terveiset KutturastaSaga: Neljäs kirja (Saga, #4)

Kirja-arvioita (6)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5

Luettuani Liken sivuilta kuvauksen Nebula-palkitusta Jeff Vandermeerin Hävityksestä, tiesin, että minun on pakko lukea se mahdollisimman pian. Hävitys on todella nopealukuinen teos, eihän siinä ole paljoa yli 200 sivua, mutta se ansaitsee vuoden oudoimman opuksen palkinnon. 

Teoksen kertojana toimii merkilliselle alue X:lle lähetetyn retkikunnan biologi, jonka lisäksi ryhmään kuuluu psykologi, antropologi ja maanmittaaja. Kaikki 12. retkikunnan jäsenet ovat naisia. ... (lisää)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Tarina toi heti kättelyssä asetelmansa puolesta mieleeni Stanislaw Lemin kirjan Eeden. Kummassakaan kirjassa henkilöitä ei mainita nimeltä vaan käytetään ammattia ilmaisemaan henkilöt sekä molemmissa tutkitaan outoa miljöötä. Muuta yhteistä näillä kahdella kirjalla ei olekaan. Siinä missä Eeden on raskaslukuinen ja tylsä, Hävitys on helppolukuinen ja kiinnostava. Tarina muistutti myös M. John Harrisonin Nova Swingiä mystisen paikan suhteen - ... (lisää)
Wind avatar
Kirjoittanut
3.5
Periaatteessa hyvä, mutta jotenkin läpi kirjan säilyi ulkopuolisuuden tunne, kirja pysyi etäällä, se ei ns tullut iholle. Johtuiko se siitä, että kaikkea kirjassa oli mahdoton ymmärtää, vai siitä, ettei päähenkilöstä kerrottu paljoakaan, ikäänkuin ei tiennyt kenen kanssa keskusteli. Vai oliko se kirjoitustapa, jossa dialogikaan ei tuntunut luontevalta ja elävältä. Ja jos syy on viimeinen, johtuiko se suomentajasta. Toisella tavalla kirjoitettuna olisin antanut täydet viisi tähteä.
lolde avatar
Kirjoittanut
3.5
Juoni tuntui välillä aika laimealta, tarina ei tuntunut välillä etenevän yhtään mihinkään kun keskityttiin vaan päähahmona olleen biologin ajatuksiin menneestä elämästään. Voi olla että osa tapahtumista kietoutuu jossain kohtaa yhteen kirjan juonen kanssa, mutta uskallan epäillä.
Gissa avatar
Kirjoittanut
5.0

Otin kirjan luettavakseni koska ystäväni suositteli Netflixiin tulleena ohjelmana. Sen intron luettuani päätin lukea kirjan ensin, onnekseni tein niin. Nyt kirja on luettu ja kokemus oli niin mahtava etten edes tiedä pystynkö tarttumaan elokuvaversioon olleenkaan.

Gissa avatar
Kirjoittanut
5.0

Otin kirjan luettavakseni koska ystäväni suositteli Netflixiin tulleena ohjelmana. Sen intron luettuani päätin lukea kirjan ensin, onnekseni tein niin. Nyt kirja on luettu ja kokemus oli niin mahtava etten edes tiedä pystynkö tarttumaan elokuvaversioon olleenkaan.

Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571