Kohtalo (Siilon saaga, #3)
Keskiarvo 3.64
3.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (61)
Kirjahyllytilastot

Kohtalo

Hugh Howey
Julkaistu: syyskuu 17, 2015 (Like)
Alkuperäinen nimi: Dust
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Osallistu keskusteluun (viestejä 16 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Einari Aaltonen. Sidottu, kansipaperi.

Siilon saagan päätösosa

Kohtalo jatkaa siitä, mihin Siilon saagan ensimmäinen osa päättyi. Ilma on niin saastunutta, että ihmiset ovat jo usean sukupolven ajan eläneet maan povessa. Takaisin maan päälle ajetaan vain sääntöjen rikkojat ja rikolliset. Hierarkkisessa ja tarkasti säännellyssä maanalaisessa yhteiskunnassa on kuitenkin nousemassa kapinahenki.

Hugh Howeyn trilogia on ollut kansainvälinen kirjasensaatio. Sarjaa on verrattu muun muassa Nälkäpeliin ja Game of Thronesiin. Sarjan aiemmat osat Siilo ja Siirros ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä.

muokattu 22.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulevaisuuden lyhyt historiaNokkosvallankumousHalki ikiyön (Paljaan taivaan alla, #2)Ready Player One: RomaaniHe eivät tiedä mitä tekevät

Kirja-arvioita (6)

LeastKnown avatar
Kirjoittanut
5.0

Kirja päättää trilogian onnistuneesti jatkaen siitä mihin jäätiin. Juonenkäänteitä on riittävästi. Teos sai itseni kiinnostumaan paljon. Luin kirjan loppuun myöhäään yöllä, koska oli niin kiinnostavaa luettavaa.

LongWalk avatar
Kirjoittanut
4.0

Trilogia saa hyvän lopun. Mielessäni kävi vaihtoehtoja mahdollisesta päätöksestä mutta ohi meni, hyvä niin. Suosittelen.

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0

Kohtalossa siilo-saagan tarina jatkuu siitä, mihin ensimmäinen osa jäi, eli Jules pääsee taas ääneen. Mukana on myös toisessa osassa tavattu vanhan maailman mies, Donald. Jules on nyt siilon 18 pormestari ja pystyy käyttämään valtaansa omien pyrkimystensä oikeuttajana. Puhdistustuomionsa aikana hän löysi alas ajetun naapurisiilon, siilon 17. Hän haluaa pelastaa siellä tapaamansa selviytyjät, Jimmyn ja lapset. 

Osalle siilolaisista Julesin tarina tuntuu liian ... (lisää)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0

Toinen osa Siirros keskittyi enemmän historiaan - tapahtumiin, jotka johtivat ensimmäisessä osassa Siilossa esitettyyn tilanteeseen. Kohtalo jatkaa Siilon tarinaa eteenpäin. Kerronnassa käytetään cliffhangerimaisia tyylikeinoja, joiden avulla vedotaan lukijan tunteisiin ja ylläpidetään jännitystä. Kirja (sarja) on viihdyttävä, vaikka (tai siksi koska) juonessa on amerikkalainen tusina katastrofielokuvamainen maku. Hyvä/paha vastakkainasettelu ... (lisää)

Snapsu avatar
Kirjoittanut
4.0

Uskomattoman upea päätös trilogialle. Tapahtumia riitti  ja yllättäviä käänteitäkin oli riittämiin. Jäin kaipaamaan kirjan henkilöitä ja vieläkin mietin, että mitenkähän heidän tarinansa mahtaisi jatkua.

Mainadi avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Wanda
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588