Muistoja tulevaisuuksista (Valerian ja Laureline, #23)
Keskiarvo 3.25
3.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Muistoja tulevaisuuksista

Pierre Christin, Jean-Claude Mézières
Julkaistu: 2014 (Jalava)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, sarjakuva

Alkuteos ilmestynyt 2013. Sarjakuvasivujen väritys: E. Tranlé. Suomennos: Juhani Tolvanen. Tekstaus: Mikko Huusko. Nidottu.

Avaruusagenttien Valerian ja Laureline seikkailut päättyivät tarinassa Aika-avaaja. Tässä albumissa palataan hahmojen menneisyyteen – oikeastaan siis tulevaisuuteen.

Albumissa vieraillaan uudestaan Valerian-tarinoiden kiehtovimmissa paikoissa ja kerrotaan esimerkiksi se, millaista Laurelinen elämä oli ennen kuin hän tapasi Valerianin. Ikimuistoisia kohtauksia tarkastellaan uudelleen eräiden suosituimpien albumeissa näyttäytyneiden hahmojen, kuten veikeiden shinguz-vakoojien, näkökulmasta.

Muistoja tulevaisuuksista ilmestyi ranskaksi syksyllä 2013. Albumin myötä kaikki Valerian-tarinat on nyt suomennettu.

Valerian-tarinoiden piirtäjä Jean-Claude Mézières (s. 1938) ja käsikirjoittaja Pierre Christin (s. 1938) ovat lapsuudenystäviä. Heidän yli 40 vuoden ajan tekemänsä Avaruusagentti Valerian -albumit ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja vaikuttaneet paljon paitsi sarjakuviin myös scifi- ja fantasiaelokuviin. Tarinat ovat ranskalais-belgialaisen sarjakuvakustantaja Dargaud’n myydyimpiä albumeita.

(muokattu 05.08.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Isä ja poika (Neon Genesis Evangelion, #12)Rämeen olento (Rämeen olento, #1)Saga: Toinen kirja (Saga, #2)Saga: Seitsemäs kirja (Saga, #7)All You Need Is Kill #1 (All You Need Is Kill, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 59 vierailijaa
sonjairis, Atran matkassa
Uusin jäsen: Taina Rytkönen
Jäseniä yhteensä: 8808