Parantola
Keskiarvo 2.71
2.71 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Parantola

Satu Mattila-Laine
Julkaistu: syyskuu 4, 2015 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Sidottu.

Esikoisnuortenkirjassa seikkaillaan 1930-luvun parantolassa

Satu Mattila-Laineen esikoisromaanissa Parantola 15-vuotias vintageharrastaja, epilepsiaa sairastava Elisa päätyy aikamatkalle 1930-luvun kaatumatautiparantolaan, jossa hoitoina ovat suolaton kasvisruoka, bromkali ja eristys.

Parantolan arki mankelointeineen ja lypsämisineen on rankempaa kuin mihin Elisa on tottunut, mutta onneksi Elisa saa ystävän toisesta parantolan asukista, Annasta. Molemmat tytöt rakastavat 30-luvun filmitähtiä! Elisaa ja Annaa uhkaa kuitenkin vaara: parantolan tohtori Groman aikoo aloittaa kaatumatautisten steriloinnit…

Parantola kuvaa vähäeleisen taidokkaasti Suomen historian vaiettua lukua. Kirja loihtii elävästi esiin 30-luvun arjen toiveineen ja pelkoineen.

muokattu 19.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)Lumottu lukukausiTulikronikka (Kirja aikojen alusta, #2)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)

Kirja-arvioita (2)

Kuutarrr avatar
Kirjoittanut
2.5

Ihan mukava idea ja alku vaikuttikin lupaavalta, mutta petyin silti suuresti. Mitään mahtavaa, jännittävää tai ihmeellistä ei oikein tapahtunut. Kirjaa voi kuvailla hyvin sanalla "tylsä", sillä  mitään erityisemmin kiinnostavaa ei tapahtunut.

lolde avatar
Kirjoittanut
2.0
Teksti oli aika tasaista, eikä kirjassa tapahtunut mitään päätähuumaavia juonenkäänteitäkään, jos sellaisia nyt sattui olemaan yhtäkään. Juonesta puuttui se jokin, joka olisi saanut pidettyä mielenkiinnon alusta loppuun asti esillä, mutta nyt tarina oli aika tasapaksua, eikä mitenkään erityisen kiinnostavaa.
Paikalla 1 jäsen ja 75 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Toni Kokkinen
Jäseniä yhteensä: 9728