Parantola - Satu Mattila-Laine5.42

Sidottu.

Esikoisnuortenkirjassa seikkaillaan 1930-luvun parantolassa

Satu Mattila-Laineen esikoisromaanissa Parantola 15-vuotias vintageharrastaja, epilepsiaa sairastava Elisa päätyy aikamatkalle 1930-luvun kaatumatautiparantolaan, jossa hoitoina ovat suolaton kasvisruoka, bromkali ja eristys.

Parantolan arki mankelointeineen ja lypsämisineen on rankempaa kuin mihin Elisa on tottunut, mutta onneksi Elisa saa ystävän toisesta parantolan asukista, Annasta. Molemmat tytöt rakastavat 30-luvun filmitähtiä! Elisaa ja Annaa uhkaa kuitenkin vaara: parantolan tohtori Groman aikoo aloittaa kaatumatautisten steriloinnit…

Parantola kuvaa vähäeleisen taidokkaasti Suomen historian vaiettua lukua. Kirja loihtii elävästi esiin 30-luvun arjen toiveineen ja pelkoineen.

Risingshadow arvostelu :: Niina Tolonen (Nafisan)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 4, 2015
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, kotimainen
Arvosanalla: 5.42/10
Arvosanoja: 7
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Kirja-arvioita

5/10 |
marraskuu 12, 2016
Ihan mukava idea ja alku vaikuttikin lupaavalta, mutta petyin silti suuresti. Mitään mahtavaa, jännittävää tai ihmeellistä ei oikein tapahtunut. Kirjaa voi kuvailla hyvin sanalla "tylsä", sillä  mitään erityisemmin kiinnostavaa ei tapahtunut.
4/10 |
joulukuu 16, 2015
Teksti oli aika tasaista, eikä kirjassa tapahtunut mitään päätähuumaavia juonenkäänteitäkään, jos sellaisia nyt sattui olemaan yhtäkään. Juonesta puuttui se jokin, joka olisi saanut pidettyä mielenkiinnon alusta loppuun asti esillä, ...