Archie Greene ja taikurin salaisuus (Archie Greene, #1)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Archie Greene ja taikurin salaisuus

D. D. Everest
Julkaistu: heinäkuu 10, 2015 (Art House)
Alkuperäinen nimi: Archie Greene and the Magician's Secret
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 2014. Kuvittanut James de la Rue. Suomentanut Kaisa Ranta. Sidottu.

Tervetuloa Monituisen magian museoon! Tervetuloa maailmaan, jossa on lumottuja kirjahyllyjä ja jossa loitsut heräävät eloon!

Archie Greene täyttää 12 vuotta. Hänen syntymäpäivänään erikoinen lähetti tuo ovelle merkillisen paketin, vanhan kirjan, joka on kirjoitettu tuntemattomalla kielellä. Kirjan mukana on ohjeet: Archien pitää matkustaa Oxfordiin ja palauttaa kirja Monituisen magian museoon.

Mutta lumottu kirja on vaarallinen ja sitä havittelevat muutkin. Archie ja hänen uudet serkkunsa joutuvat tekemään kaikkensa löytääkseen kirjan piilevät voimat ja pelastaakseen salaperäiset Aleksandrian liekinvartijat.

Archie Greene ja taikurin salaisuus oli Britanniassa vuoden 2014 lastenkirjafinalisti (National Book Awards). Sen oikeudet on myyty 15 maahan.

Kirjassa on James de la Ruen kuvitus.

»Monet kirjan elementeistä ovat tuttuja (salainen magiaa käyttävä yhteisö; ennalta määrätty sankari, jolla on erityisiä voimia), mutta Everest luo niistä nopeatempoisen tarinan täynnä arvoituksia ja jännitystä. 8–12-vuotiaille.» – Publishers Weekly (ennakkoarvostelu, Yhdysvallat)

»Olin tästä kirjasta aivan innoissani enkä TODELLAKAAN halunnut laskea sitä käsistäni. Siinä ei ollut yhtään pitkästyttävää sivua vaan käänteitä ja jännitystä jotka veivät mukanaan; toden totta! Lue se niin pian kuin voit!!!» – The Guardianin lastenkirjasivusto verkossa

»Valmistaudu hämmästymään Archie Greenen ja taikurin salaisuuden Monituisen magian museossa.» – Sunday Express

muokattu 23.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sudenhampaat (Aijalin saaren tarut, #3)Tom ja Morbicuksen kosto (Ella Aura, #3)Archie Greene ja alkemistin kirous (Archie Greene, #2)Vedeeran taru (Vedeera, #1)Tobi Lolness (Tobi Lolness, #1)

Kirja-arvioita (2)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
1.5
Periaatteessa ihan lupaavalta vaikuttanut lasten fantasiaromaani "Archie Greene ja taikurin salaisuus" (Art House, 2015) osoittautui hirmuiseksi pettymykseksi. Kai se on niin, että kohderyhmä ei tunnista kliseetä kliseeksi, mutta tämmöinen vanhempi jarru lähinnä tympääntyy yrityksestä kirjoittaa Harry Potter uudestaan. Ei jatkoon.
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
3.5
Hyvä. Kirjan juoni oli minusta mahtava ja hahmot mukaansa tempaavia. Hyvää luettavaa. Fantasiasta tykkäävät pitävät varmasti.
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Saxifraga
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449