Väärätähden lupaus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #4)
Keskiarvo 4.46
4.46 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Väärätähden lupaus

Erin Hunter
Julkaistu: tammikuu 20, 2016 (Art House)
Alkuperäinen nimi: Crookedstar's Promise
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, nuoret
Avainsanat: kissat
Osallistu keskusteluun (viestejä 12 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Nana Sironen. Sidottu.

»Sinun on luvattava, että olet klaanillesi uskollinen yli kaiken. Se, mitä haluat itsellesi, ei ole mitään verrattuna klaanisi tarpeisiin. Ei mitään.»

Jokiklaaniin on syntynyt kaksi tervettä pentua, Tammipentu ja Myrskypentu. Koko klaani on hyvillään, eritoten rohkeiden ja luonnostaan lahjakkaiden pentujen ylpeä emo.

Utelias Myrskypentu joutuu kuitenkin onnettomuuteen ja vammautuu pysyvästi. Pöyristynyt emo nimeää hänet uudelleen Vääräpennuksi ja hylkää hänet.

Vääräpentu kasvaa ja alkaa haaveilla klaanin päällikkyydestä. Pian hänen uniinsa ilmestyy salaperäinen kissa, joka vihjailee hänelle ennustuksista ja tuntemattomista kohtaloista. Unikissa lupaa, että Vääräpentu voi saada kaiken haluamansa, kunhan hän vannoo ikuista uskollisuutta Jokiklaanille.

Kukaan ei voisi kuvitellakaan, millaisia kauhuja ja tuhoa harkitsemattomasti lausuttu, harmittoman tuntuinen lupaus voi saada aikaan.

Ensimmäisissä Soturikissat-kirjoissa seikkailee Jokiklaanin päällikkö Väärätähti. Väärätähden lupaus on itsenäinen erikoisseikkailukirja, joka kertoo Väärätähden tarinan pennusta klaanin päälliköksi.

muokattu 20.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Etäiset kaiut (Soturikissat: Tähtien enne, #2)Ensimmäinen taistelu (Soturikissat: Klaanien synty, #3)Viimeinen toivo (Soturikissat: Tähtien enne, #6)Auringonnousu (Soturikissat: Kolmikon mahti, #6)Pimeyden hetki (Soturikissat, #6)

Kirja-arvioita (3)

Yllatuus avatar
Kirjoittanut
5.0
Upea. Tästä kirjasta tuli kerta heitolla yksi suosikki soturikissoistani. Juoni yksi parhaista. Tämä kirja oli jotenkin erityisen koskettava. Aikaisemmin tuntui että soturikissat eivät voisi enää parantua ja että kirjoissa toistetaan samoja asioita eikä uusia ideoita tule. Mutta nyt kun pääsi seuraamaan tapahtumia toisen klaanin ja uuden kissan silmin sai lisää intoa lukea tulevatkin soturikissat. Suosittelen!
Sopu avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Lilli Pii avatar
Kirjoittanut
5.0

Mahtava kirja!! Pidin erityisesti kaksijalkala-osiosta. Pajutuuli on yksi lempi soturikissa-hahmoistani, kuten nyt myös Väärätähti. Aiemmin tuntui, että Väärätähti oli aivan turha hahmo. Kun Hopeavirta kuoli ja Mutaturkki sanoi, että Väärätähti tulee surulliseksi, ajattelin, että mitä väliä. Tiesin kyllä, että Hopeavirta on Väärätähden pentu, mutta en ymmärtänyt miksi se piti erikseen mainita (siis se, että Väärätähti tulee surulliseksi) . Nyt ymmärrän. ... (lisää)

Paikalla 61 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Autio
Jäseniä yhteensä: 9551