Kalevan solki
Keskiarvo 4.40
4.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Kalevan solki

Jari Tammi
Julkaistu: 2002 (Kuippana)

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Sidottu, kansipaperi.

Olvi-säätiön kirjallisuuspalkintoehdokas 2002, Kuvastaja-palkintoehdokas 2003.

Muinaisten jättiläistemme eli kalevanpoikien valtakausi on sammumassa. Mutta Lokin kirous värjyy uhkana yllä, ja säädetty aika lähestyy. Väinämöisen on vielä kerran noustava apuun, löydettävä kauan sitten kadonnut Kalevan solki ja pelastettava suomalaisten kantasuku lopulliselta perikadolta.

Eletään vuotta 801. Viikinkiajan Itämeri on voimakas, itsetuntoinen, tapahtumatäyteinen keskuskenttä, jota muu maailma niin pelkää kuin kunnioittaa – ja pakanallisuutensa vuoksi myös vihaa. Turkuun asettunut hämäläisseppä Ilmarinen väsää öisin ikiliikkujia aavistamattakaan, mitä hänen varalleen on suunniteltu. Levoton Lemminkäinen aiheuttaa jatkuvaa sekasortoa rampatessaan Suomenniemen, Bjarmian ja Saarenmaan väliä, kun taas vakava Joukahainen hautoo haastavansa tietäjistä suurimman, sillä kuningas Väinämöinen on jo vuosia sitten luopunut loveenlankeamisen vaaroista olvin hyväksi. Mutta hurjin kaikista on Louhi, Pohjolan akkakuningas. Hänen katalissa aivoissaan kypsyy kunnianhimoisia, hirveitä juonia, ja kaiken ratkaiseva talvisota varsinaissuomalaisten ja vakkasuomalaisten välillä on vain ajan kysymys.

Tämä tarina perustuu tositapahtumiin. Useimmat yksityiskohdat ovat jo hävinneet perimätiedostamme, mutta rippeitä on jäljellä arkistoihimme kerätyissä kansanrunoissa, joista Kalevalakin on koottu. Jari Tammi on tehnyt oman huiman rekonstruktionsa siitä, mitä todella tapahtui myyttisessä esihistoriassamme. Kalevan solki on fantastinen ja vapauttavan hauska seikkailuromaani täynnä vaarallista samanismia ja arkipäivän mytologiaa.

Muokannut Jussi (11.03.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Celtika (Merlinin kronikat, #1)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Ikimetsien sydänmailla (Metsän kansa, #1)Iso härkä (Metsän kansa, #2)Kontiainen
Paikalla 2 jäsentä ja 49 vierailijaa
Darkki, Astorethein
Uusin jäsen: Heidi
Jäseniä yhteensä: 8452