Antisankari
Keskiarvo 2.50
2.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Antisankari

Alexandra Salmela
Julkaistu: syyskuu 28, 2015 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, mainstream
Avainsanat: kotimainen, satiiri

Ulkoasu: Jenni Saari. Sidottu, kansipaperi.

Utopia on ekovaltio, jossa ei kuluteta eikä omisteta, KoroNovo kaiken sen vastakohta. Antti Sankari on yksi kahdestasadasta utopialaisesta orpolapsesta, jotka ovat vanhempiensa kunniaksi saaneet sukunimen Sankari. Antti Sankari on camera obscura -menetelmää käyttävä lehtikuvaaja. Antti Sankari on luonnon oikku. Tai sitten ei. Voiko Antti ylipäänsä olla olemassa, ihmettelee joku. Niinpä Sankari lähtee matkalle KoroNovoon. Vastassa odottaa mediaguru Michele Po eli viinaan menevä Tzal, sekä Hän, kertoja, joka seuraa tarkasti Antin liikkeitä.

Antin matkassa ovat kuvankaunis mutta hyllytetty reportteri L. I. Airiainck ja päiväkirjaa pitävä nuori Meteora, joka keskittyy sittenkin enimmäkseen puihin. Jotakin tekemistä Antin odysseian kanssa on myös Utopian-valtion perustaneen Suuren Suunnanantajan legendoilla.

Antisankari on antitarina unelmista, kompromisseista, kulutusyhteiskunnasta ja rakkaudesta. Romaanin kerronnallista vimmaa sekä korkean ja matalan sekoitusta saa muualta turhaan hakea. Salmela rienaa ja kuvaa estoitta sankaruutta ja maailmaa jossa elämme.

muokattu 24.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Fraktaaliruhtinas (Kvanttivaras-trilogia, #2)Triffidien kapinaMuuri : Pelon valtakuntaUljas (Kadonnut laivasto, #4)
Paikalla 3 jäsentä ja 49 vierailijaa
Thialfi, Soliseva, Wanda
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856