Antisankari

Alexandra Salmela
Julkaistu: syyskuu 28, 2015 (Teos)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, mainstream
Avainsanat: kotimainen, satiiri

Ulkoasu: Jenni Saari. Sidottu, kansipaperi.

Utopia on ekovaltio, jossa ei kuluteta eikä omisteta, KoroNovo kaiken sen vastakohta. Antti Sankari on yksi kahdestasadasta utopialaisesta orpolapsesta, jotka ovat vanhempiensa kunniaksi saaneet sukunimen Sankari. Antti Sankari on camera obscura -menetelmää käyttävä lehtikuvaaja. Antti Sankari on luonnon oikku. Tai sitten ei. Voiko Antti ylipäänsä olla olemassa, ihmettelee joku. Niinpä Sankari lähtee matkalle KoroNovoon. Vastassa odottaa mediaguru Michele Po eli viinaan menevä Tzal, sekä Hän, kertoja, joka seuraa tarkasti Antin liikkeitä.

Antin matkassa ovat kuvankaunis mutta hyllytetty reportteri L. I. Airiainck ja päiväkirjaa pitävä nuori Meteora, joka keskittyy sittenkin enimmäkseen puihin. Jotakin tekemistä Antin odysseian kanssa on myös Utopian-valtion perustaneen Suuren Suunnanantajan legendoilla.

Antisankari on antitarina unelmista, kompromisseista, kulutusyhteiskunnasta ja rakkaudesta. Romaanin kerronnallista vimmaa sekä korkean ja matalan sekoitusta saa muualta turhaan hakea. Salmela rienaa ja kuvaa estoitta sankaruutta ja maailmaa jossa elämme.

muokattu 24.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kolme silmääMarsin jumalat (Mars-kirjat, #2)ValeikkunaUltralumin panttivangit (Valerian ja Laureline, #17)Dinosaurusten aikaan (Megamorphs, #2)
Paikalla 62 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325