Vaskinainen - Anne Leinonen7.16

Kansi: Eija Lappalainen. Sidottu.

Kuvastaja-ehdokas 2016

Kun maailma on tuhoutumassa, omiensa hylkäämistä tulee sankareita.
 
Tuonelan ikiaikainen pyörä on rikkoutunut ja vaikutukset heijastuvat niin eläviin kuin kuolleisiin. Joet ovat ehtyneet ja naiset ovat hedelmättömiä, vainajat eivät pääse tuonpuoleiseen.

Niilas, kuolleita näkevä nuorimies saa tehtävän: hänen on löydettävä kaupungista apua, ennen kuin kotikylä autioituu.

Ulpukka, suolle vangittu noitanainen, on vapautunut, mutta kulkee ilman päämäärää ja anteeksiantoa. Kohtalon oikusta hän päätyy Niilaksen matkakumppaniksi.

Vaskinainen, joka on koko elämänsä komentanut alisen vaskisia siskoksia ja korjannut Vainajalan pyörää, ajetaan pois Tuonelasta. Hän päätyy maan päälle mestarisepän mielihalujen kohteeksi ja ennustajaksi, joka jakaa tuonpuoleista tietämystään kuolevaisille.

Yhdessä heidän kolmen on ratkaistava, mikä on rikkonut elämän ja kuoleman kierron. Heidän on mentävä Tuonelaan ja korjattava tapahtunut, ennen kuin on liian myöhäistä.

Vaskinainen on romaani elämän ja kuoleman kierrosta, luottamuksesta ja rakkaudesta. Se yhdistelee suomalaista kansanperinnettä, antiikin myyttejä ja luontokuvausta maagiseksi kokonaisuudeksi.

Keskustelua: Anne Leinonen :: viestejä 5 kpl
Risingshadow arvostelu :: Miina Hakonen (Vehka)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 1, 2015
Kustantaja: Osuuskumma
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne
Arvosanalla: 7.16/10
Arvosanoja: 12
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Kirja-arvioita

6/10 |
heinäkuu 20, 2016
Kalevalasta ja suomimytologiasta aineksiaan ammentava Vaskinainen on pitkän linjan kirjailijan Anne Leinosen neljästoista romaani. Tuotteliaan ja vahvasti spefin puolella ansioituneen (mm. kolme Atorox-palkinttua novellia) kirjailijan ...