Vaskinainen
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Vaskinainen

Anne Leinonen
Julkaistu: lokakuu 1, 2015 (Osuuskumma)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne
Osallistu keskusteluun (viestejä 6 kpl)

Kansi: Eija Lappalainen. Sidottu.

Kuvastaja-ehdokas 2016

Kun maailma on tuhoutumassa, omiensa hylkäämistä tulee sankareita.
 
Tuonelan ikiaikainen pyörä on rikkoutunut ja vaikutukset heijastuvat niin eläviin kuin kuolleisiin. Joet ovat ehtyneet ja naiset ovat hedelmättömiä, vainajat eivät pääse tuonpuoleiseen.

Niilas, kuolleita näkevä nuorimies saa tehtävän: hänen on löydettävä kaupungista apua, ennen kuin kotikylä autioituu.

Ulpukka, suolle vangittu noitanainen, on vapautunut, mutta kulkee ilman päämäärää ja anteeksiantoa. Kohtalon oikusta hän päätyy Niilaksen matkakumppaniksi.

Vaskinainen, joka on koko elämänsä komentanut alisen vaskisia siskoksia ja korjannut Vainajalan pyörää, ajetaan pois Tuonelasta. Hän päätyy maan päälle mestarisepän mielihalujen kohteeksi ja ennustajaksi, joka jakaa tuonpuoleista tietämystään kuolevaisille.

Yhdessä heidän kolmen on ratkaistava, mikä on rikkonut elämän ja kuoleman kierron. Heidän on mentävä Tuonelaan ja korjattava tapahtunut, ennen kuin on liian myöhäistä.

Vaskinainen on romaani elämän ja kuoleman kierrosta, luottamuksesta ja rakkaudesta. Se yhdistelee suomalaista kansanperinnettä, antiikin myyttejä ja luontokuvausta maagiseksi kokonaisuudeksi.

muokattu 29.10.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sudenlapset (Pohjankontu, #2)Pohjolan porteilla (Louhi-sarja, #3)MörkövahtiKainoan musta linna (Aavetaajuus-kirjat, #5)Eino Leinon Helkavirsiä

Kirja-arvioita (1)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0

Kalevalasta ja suomimytologiasta aineksiaan ammentava Vaskinainen on pitkän linjan kirjailijan Anne Leinosen neljästoista romaani. Tuotteliaan ja vahvasti spefin puolella ansioituneen (mm. kolme Atorox-palkinttua novellia) kirjailijan bibliografiasta löytyy niin itsenäisesti kuin myös yhteistyössä lapsuuden ystävän Eija Lappalaisen kanssa kirjoitettuja teoksia ja lukuisia novelleja. 

Vaskinaisessa Leinonen on yhdistetänyt aineksia kahdesta aikaisemmasta novelistaan. ... (lisää)

Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: erkki aleksejeff
Jäseniä yhteensä: 9640