Kana joka tahtoi lentää
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Kana joka tahtoi lentää

Sun-mi Hwang
Julkaistu: tammikuu 13, 2016 (Sitruuna)
Alkuperäinen nimi: Madang-ŭl Naon Amt‘ak
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Kuvittanut Nomoco. Suomentanut Hilla Hautajoki Chi-Young Kimin englanninkielisestä käännöksestä. Suomenkielisen laitoksen kansi ja taitto: Mico Björkqvist ja Elina Mickelsson. Nidottu.

Toisinaan vähäpätöisimmät hahmot tekevät sankarillisimmat matkat

Tähkä on kana joka ei enää käskemällä muni. Yli vuosi sitten se oli pantu häkkiin, ja siitä lähtien se ei ollut tehnyt mitään muuta kuin muninut. Se ei ollut voinut tepastella ympäriinsä tai räpytellä siipiään, saatikka hautoa muniaan. Koskaan se ei ollut astunut häkin ulkopuolelle. Mutta joka aamu se katselee maatilan muiden eläinten elämää navetan ovenraosta. Siellä ne kuljeskelevat vapaana, toiset kanat juoksentelemassa ympäri pihaa kintereillään suloiset tiput. Tähkän on päästävä vapauteen, jotta se voi nähdä munansa kuoriutuvan ja tulla äidiksi.

Kana joka tahtoi lentää on elämänmyönteinen ja sydämet sulattava pienoisromaani äitiydestä ja oman elämän herruudesta. Korealaisen Sun-mi Hwangin kauniin maailmaahalaavasti kerrottu tarina pohtii tärkeitä arvoja: vapautta, rakkautta, uhrautuvuutta ja iloa.

Teos on käännetty useille kielille ja sitä on myyty yli 2 miljoonaa kappaletta. Sen pohjalta syntyi myös Korean kaikkien aikojen tuotteliain animaatioelokuva.

”Vaatimaton mutta kiehtova faabeli, säästeliäät mutta eläväiset viivapiirrokset yhdistettynä hienovaraiseen viehätysvoimaan.” – Publishers Weekly

”Tarkkanäköinen vertauskuva elämästä, lukeutuu klassikoihin kuten Lotta ystäväni ja Lokki Joonatan. Henkevä satu joka puhuttelee kaikenikäisiä lukijoita.” – Kirkus Reviews

muokattu 27.10.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Väärätähden lupaus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #4)Pimennys (Soturikissat: Kolmikon mahti, #4)Myrsky nousee (Soturikissat, #4)Yön kuiskaukset (Soturikissat: Tähtien enne, #3)Ensimmäinen taistelu (Soturikissat: Klaanien synty, #3)

Kirja-arvioita (1)

Kuutarrr avatar
Kirjoittanut
5.0
En enää muista syytä miksi luin tämän kirjan, mutta pettymys se ei ollut missään vaiheessa. Kirja on hyvin lyhyt, mutta silti aivan omaa laatuaan. Tähkään rakastuin heti alussa. Oli mielenkiintoista katsella maailmaa hyljeksityn kanan silmin, ja kaikki oli selitetty tarkoin muttei suinkaan tylsästi. Jotenkin ennakoin muutaman kirjan tapahtumista, mutta se ei haitannut yhtään. En yhtään ihmettele miksi kirja on niin suosittu, sillä se on täysin omaa luokkaansa.
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451