Kana joka tahtoi lentää

@ Sun-mi Hwang
Kana joka tahtoi lentää - Sun-mi Hwang 6.84   6

Alkuteos ilmestynyt 2000. Kuvittanut Nomoco. Suomentanut Hilla Hautajoki Chi-Young Kimin englanninkielisestä käännöksestä. Suomenkielisen laitoksen kansi ja taitto: Mico Björkqvist ja Elina Mickelsson. Nidottu.

Toisinaan vähäpätöisimmät hahmot tekevät sankarillisimmat matkat

Tähkä on kana joka ei enää käskemällä muni. Yli vuosi sitten se oli pantu häkkiin, ja siitä lähtien se ei ollut tehnyt mitään muuta kuin muninut. Se ei ollut voinut tepastella ympäriinsä tai räpytellä siipiään, saatikka hautoa muniaan. Koskaan se ei ollut astunut häkin ulkopuolelle. Mutta joka aamu se katselee maatilan muiden eläinten elämää navetan ovenraosta. Siellä ne kuljeskelevat vapaana, toiset kanat juoksentelemassa ympäri pihaa kintereillään suloiset tiput. Tähkän on päästävä vapauteen, jotta se voi nähdä munansa kuoriutuvan ja tulla äidiksi.

Kana joka tahtoi lentää on elämänmyönteinen ja sydämet sulattava pienoisromaani äitiydestä ja oman elämän herruudesta. Korealaisen Sun-mi Hwangin kauniin maailmaahalaavasti kerrottu tarina pohtii tärkeitä arvoja: vapautta, rakkautta, uhrautuvuutta ja iloa.

Teos on käännetty useille kielille ja sitä on myyty yli 2 miljoonaa kappaletta. Sen pohjalta syntyi myös Korean kaikkien aikojen tuotteliain animaatioelokuva.

”Vaatimaton mutta kiehtova faabeli, säästeliäät mutta eläväiset viivapiirrokset yhdistettynä hienovaraiseen viehätysvoimaan.” – Publishers Weekly

”Tarkkanäköinen vertauskuva elämästä, lukeutuu klassikoihin kuten Lotta ystäväni ja Lokki Joonatan. Henkevä satu joka puhuttelee kaikenikäisiä lukijoita.” – Kirkus ReviewsArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu tammikuu 13, 2016 (Sitruuna)
Alkuperäinen nimi 'Madang-ŭl Naon Amt‘ak'
Tietoja muokattu huhtikuu 1, 2021

Kirja-arviot & arvosanat

Kuutarrr
Arvosanat 205
Kirja-arviot 14
Viestit 1
marraskuu 6, 2016
10 / 10

En enää muista syytä miksi luin tämän kirjan, mutta pettymys se ei ollut missään vaiheessa. Kirja on hyvin lyhyt, mutta silti aivan omaa laatuaan. Tähkään rakastuin heti alussa. Oli mielenkiintoista katsella maailmaa hyljeksityn kanan silmin, ja kaikki oli selitetty tarkoin muttei suinkaan tylsästi. Jotenkin ennakoin muutaman kirjan tapahtumista, mutta se ei haitannut yhtään. En yhtään ihmettele miksi kirja on niin suosittu, sillä se on täysin omaa luokkaansa.

Pisania
Pisania
Arvosanat 1021
Kirja-arviot 0
Viestit 1532
heinäkuu 17, 2022
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Murtunut Varjo
Murtunut Varjo
Arvosanat 264
Kirja-arviot 6
Viestit 2
helmikuu 7, 2019
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Scartti
Scartti
Arvosanat 228
Kirja-arviot 16
Viestit 209
maaliskuu 19, 2016
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Lis
Lis
Arvosanat 1236
Kirja-arviot 1
Viestit 38
maaliskuu 15, 2016
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle