Kuuma pää
Keskiarvo 3.26
3.26 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Kuuma pää

Simon Ings
Julkaistu: 1993 (Loki-kirjat)
Alkuperäinen nimi: Hot Head
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk
Avainsanat: tähtivaeltaja-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Ville Keynäs. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkinto 1994, BSFA-palkintoehdokas 1993.

Kuuma pää on ihastuttavan kunnianhimoinen tieteisromaani, jolle on vaikea löytää vertailukohtia. Se on post-kyberpunk, postmoderni, ja ainoa lajissaan. Se on vivahteikas ja monikerroksinen, kytkien tyrmäävällä tavalla toisiinsa kasvun tieteen, tarotkorteista ennustamisen ja kuvan 1990-luvun lopun Euroopasta. Simon Ings on originaali, nouseva kirjallinen tähti.

Malisella on ongelma. Hän on palannut maan pinnalle vietettyään liian monta vuotta kuolettavan vaarallisessa avaruussodassa. Hänen lihaksensa ovat surkastuneet ja hänen menneisyytensä on tuskallinen sekasotku, jonka hän mieluiten unohtaisi. Hänen aivonsa on kytketty addiktiiviseen datafatiin, sotilassovellukseen jonka hallussapito maan päällä on ankarasti kielletty. Hän on tullut etsimään lepoa. Mutta naiselle, joka yksin voi pelastaa maailman, ei lepoa anneta.

Useita vuosia sitten tekoälyllä varustettuja luotaimia lähetettiin louhimaan mineraaleja kaukaisilta planeetoilta. Kaikki sujui erinomaisesti kunnes ne yhtäkkiä katkaisivat viestiyhteytensä ja alkoivat lisääntyä. Nyt tuo läpimitaltaan satojen kilometrien suuruinen konerykelmä on lähtenyt matkaan kohti maata. Se on tuhoutumaton ja haluaa lisää metallia. Eikä kukaan tiedä, kuinka pysäyttää se.

Malisen pään sisään on hänen tietämättään tallennettu pelastava kaavio. Sitten hän tapaa Snown, joka tarjoaa hänelle mahdollisuuden paeta uuden, kumouksellisen datafatin avulla unenkaltaiseen virtuaalimaailmaan. Malise ei halua olla missään tekemisissä tämän kanssa.

Mutta aina ei voi valita…

(muokattu 05.02.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lunastuksen arkki (Ilmestysten avaruus, #3)Ilmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)Pysy erossa lohikäärmeistä (Shadowrun: Vallan salat, #1)MuuntohiiliSovituksen kuilu (Ilmestysten avaruus, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
rudi92
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873