Aleister Crowley: Suuren Pedon elämä ja teot
Keskiarvo 2.00
2.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Aleister Crowley: Suuren Pedon elämä ja teot

Gary Valentine Lachman
Julkaistu: toukokuu 11, 2015 (Like)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjaelämäkerta
Avainsanat: okkultismi

Aikalaisilleen hän oli kauhistus, lehdistö tunsi hänet maailman moraalittomimpana miehenä, seuraajat palvoivat häntä uuden ajan profeettana. Aleister Crowleyn (1875–1947) elämäkerta on hillitön kuvaus okkultismin suurmiehen ja ristiriitaisen egoistin merkillisistä vaiheista ja mielenliikkeistä.

Crowley perusti oman maagisen Thelema-uskontonsa, noudatti henkiolennolta saamiaan elämänohjeita, harjoitti seksintäyteisiä rituaaleja ja käytti päivittäin lähes tappavan annoksen heroiinia. Crowleyn elämässä yksi tavoite oli yli muiden: hän halusi olla suuri maagikko.

Yli puoli vuosisataa Crowleyn kuoleman jälkeen hänen legendansa elää vahvempana kuin koskaan.

Gary Lachman (s. 1955) on lontoolainen kirjailija ja muusikko. Lachmanin ansiosta Aleisteir Crowley on enemmän kuin elämäkerta; se on myös kriittinen tulkinta Crowleyn ajattelusta ja viihdyttävä kertomus kiistellyn mystikon kauaskantoisista vaikutuksista populaarikulttuuriin, muun muassa Rolling Stonesin, Led Zeppelinin ja Black Sabbathin kaltaisten rockin jättiläisten tuotantoon.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

C. S. Lewis: ElämäTolkien: Elämä ja teoksetC. S. Lewis: ElämäkertaJ. R. R. Tolkien: ElämäkertaTove Jansson: Sanat, kuvat, elämä
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: sulavsalim
Jäseniä yhteensä: 9559