Eikä yksikään pelastunut
Keskiarvo 4.20
4.20 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (35)
Kirjahyllytilastot

Eikä yksikään pelastunut

Agatha Christie
Julkaistu: 1940 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: And Then There Were None
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitysrikoskirjallisuus
Avainsanat: elokuva, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1939. Suomentanut Helka Varho. Kansi: Marjaana Virta.

Kaikkien aikojen rikosromaani!

Kymmenen toisilleen tuntematonta ihmistä on saanut salaperäisen kutsun illanviettoon. Syrjäisellä saarella on vain yksi talo, amerikkalaisen miljonäärin rakennuttama loistohuvila. Kutsut lähettänyt isäntä ei ilmestykään paikalle. Ruokailuhuoneen pöydälle asetellut kymmenen posliininukkea katoavat omituisesti yksi kerrallaan – aina silloin kun joku vieraista kuolee. Jäljelle jääneet pälyilevät toisiaan kauhuissaan.

Maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta myynyt Eikä yksikään pelastunut (aiemmin julkaistu nimellä Kymmenen pientä neekeripoikaa) edustaa Agatha Christien kultakauden loisteliainta tuotantoa. Legendaarisen maineen saavuttaneessa kirjassaan Christie käsittelee suljetun paikan teemaa mestarillisesti ja tyrmää täysin lukijan kaikki arvailut.

muokattu 13.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Domina (Maestra, #2)Tyttö joka etsi varjoaan (Millennium, #5)Meren aaveet (Thorkild Aske, #1)Se mikä ei tapa (Millennium, #4)Ajokortti helvettiin ja muita ultralyhyitä rikostarinoita

Kirja-arvioita (1)

Wind avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä on siis Kymmenen pientä neekeripoikaa, jonka suomenkielinen nimi ymmärrettiin jossain vaiheessa epäasialliseksi ja vaihdettiin. Jos joku ei tiennyt. Nimestään huolimatta mestarillinen suljettu huone -mysteeri ja Dame Agathan kirkkain helmi.
Paikalla 2 jäsentä ja 45 vierailijaa
LordStenhammar, ms.amadeus
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388