Yshaloon
Keskiarvo 2.50
2.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Yshaloon

Raimo E. Tikkanen
Julkaistu: helmikuu 23, 2016 (Reuna)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Yshaloon: Fantasiaromaani. Kansi ja taitto: M-L Muukka. Nidottu.

Filosofinen fantasiaseikkailu

Lain ja Järjestyksen kuningas lähettää neljä ruhtinasta valloittamaan Yshaloonin saaren. Jättiläishämähäkkejä vastaan käydyn verisen taistelun jälkeen yksi ruhtinaista, nuori Ymarrak, päättääkin jäädä saarelle ja asettua asumaan saaren ruhtinaan tyttären kanssa.

Kekseliäs Ymarrak suostuttelee kalastajakansan käyttämään uutta kalalajia ravinnokseen ja rakentamaan isompia aluksia. Hyvinvoinnin lisääntyessä hän nauttii saarelaisten luottamuksesta siihen asti kunnes muutoksia vastustava salaliitto alkaa murentaa hänen asemaansa.

Valapatto ruhtinas ei voi enää paeta muualle kuin Kaaoksen mantereelle, missä häntä ei vielä tunneta. Myyttisen purjehduksensa päätteeksi Ymarrak ajautuu toiseen aikaan ja paikkaan, jossa hänen puhettaan pidetään muinaiskielenä ja alustaan museoharvinaisuutena. Hänen on johdatettava uteliaat tiedemiehet takaisin saarelle, jolla moni asia on muuttunut hänen lähtönsä jälkeen.

Espoolaisen Raimo E. Tikkasen esikoisteos on paitsi nopeatempoinen fantasiaseikkailu myös filosofinen kertomus kadonneen kotisataman ja mielenrauhan löytämisestä. Tarinasta voi löytää vaikutteita niin Odysseuksen harharetkistä kuin Hamelnin pillipiiparista.

"On kuin Clark Ashton Smithin ja Edgar Rice Burroughsin haamut olisivat innoittaneet kirjoittajaa työssään." – esilukija Jukka Halme

muokattu 17.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Syytetty (Kissojen kesken, #3)Himo (Langenneet enkelit, #2)Viimeinen valtakunta (Usvasyntyinen, #1)Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)Varjelija (The Body Jumper, #3)
Paikalla 24 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376