Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula

Tuomas Hovi
tietokirja
Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula - Tuomas Hovi6.60

Ulkoasu Maria Mitrunen, kannen kuva Fernando Cortes de Pablo. Sidottu.

Mistä hyytävä kreivi Dracula vaelsi Transilvanian vuorille ja populaarikulttuurin suosikiksi? Mitä vampyyrit ovat ja mistä ne tulevat? Kuka oli Vlad Seivästäjä, Draculin ruhtinassuvun julma vesa, joka herätti 1400-luvulla niin suurta pelkoa, että hänestä kerrottiin kauhutarinoita ympäri Eurooppaa?

Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula
on välttämätöntä luettavaa jokaiselle vampyyrifanille. Se kertoo historialliseksi Draculaksi väitetyn Vlad Seivästäjän hurjat vaiheet sekä selittää, miten vampyyreista on tarinoitu Romanian kansanperinteessä. Romaanienkin aiheena Dracula on ollut suosittu jo ennen Bram Stokerin Dracula-klassikkoa, ja myös lukuisissa elokuvissa vampyyrikreivi on herättänyt kauhua. Miten kaikista näistä aineksista syntyy se oikea, ainutlaatuisen hirviömäinen kreivi Dracula?

Tuomas Hovi on folkloristi, joka on tutkinut Romanian Dracula-turismia ja perinteen yhdistämistä populaarikulttuuriin. Hän tuntee hyvin niin oikean kuin fiktiivisenkin Transilvanian.

Keskustelua: Tuomas Hovi :: viestejä 2 kpl
Risingshadow arvostelu :: Ella Peltonen (Dyn)
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: BookBeatissä ja Nexstoryssä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: syyskuu 25, 2015
Kustantaja: Suomalaisen kirjallisuuden seura
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: kotimainen, vampyyrit
Arvosanalla: 6.60/10
Arvosanoja: 5
Muokattu: maaliskuu 19, 2021

Kirja-arvioita

7/10 |
maaliskuu 12, 2016
Kirja kertoo 1400 luvulla eläneestä hallitsijasta Vlad Seivästäjästä ja pohditaan hänen mahdollisista yhtymäkohdista fiktiiviseen hahmoon Draculaan. Vlad Tepesin elämä on ollut yhtä sotaa ja vankeutta. Tuon ajan politikoinnissa puolta ...
7/10 |
lokakuu 30, 2015
Tuomas Hovin artikkeli Dracula - fiktion, historian ja turismin välimaastossa sisältyi taannoin lukemaani teokseen Vampyyrit : kansanperinteestä populaarikulttuuriin (Turun yliopisto, 2011), ja samaa aihepiiriä käsittelee tekijän kirjoittama ...