Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula
Keskiarvo 3.30
3.30 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula

Tuomas Hovi
Julkaistu: syyskuu 25, 2015 (Suomalaisen kirjallisuuden seura)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: kotimainen, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Ulkoasu Maria Mitrunen, kannen kuva Fernando Cortes de Pablo. Sidottu.

Mistä hyytävä kreivi Dracula vaelsi Transilvanian vuorille ja populaarikulttuurin suosikiksi? Mitä vampyyrit ovat ja mistä ne tulevat? Kuka oli Vlad Seivästäjä, Draculin ruhtinassuvun julma vesa, joka herätti 1400-luvulla niin suurta pelkoa, että hänestä kerrottiin kauhutarinoita ympäri Eurooppaa?

Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula
on välttämätöntä luettavaa jokaiselle vampyyrifanille. Se kertoo historialliseksi Draculaksi väitetyn Vlad Seivästäjän hurjat vaiheet sekä selittää, miten vampyyreista on tarinoitu Romanian kansanperinteessä. Romaanienkin aiheena Dracula on ollut suosittu jo ennen Bram Stokerin Dracula-klassikkoa, ja myös lukuisissa elokuvissa vampyyrikreivi on herättänyt kauhua. Miten kaikista näistä aineksista syntyy se oikea, ainutlaatuisen hirviömäinen kreivi Dracula?

Tuomas Hovi on folkloristi, joka on tutkinut Romanian Dracula-turismia ja perinteen yhdistämistä populaarikulttuuriin. Hän tuntee hyvin niin oikean kuin fiktiivisenkin Transilvanian.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojaan metsän siimekseenCaapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Elävien kasvien yö (Buster Bayliss, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Miehet jotka vihaavat naisia (Millennium, #1)

Kirja-arvioita (2)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.5
Tuomas Hovin artikkeli Dracula - fiktion, historian ja turismin välimaastossa sisältyi taannoin lukemaani teokseen Vampyyrit : kansanperinteestä populaarikulttuuriin (Turun yliopisto, 2011), ja samaa aihepiiriä käsittelee tekijän kirjoittama kirja "Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula" (SKS, 2015). Kyseessä on varsin oivallinen yhteenveto aiheesta. Lukija saa tietoa muun muassa Vlad Seivästäjän elinvaiheista (miestä arvostetaan Romaniassa edelleen sen verran paljon, että ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
3.5

Kirja kertoo 1400 luvulla eläneestä hallitsijasta Vlad Seivästäjästä ja pohditaan hänen mahdollisista yhtymäkohdista fiktiiviseen hahmoon Draculaan.


Vlad Tepesin elämä on ollut yhtä sotaa ja vankeutta. Tuon ajan politikoinnissa puolta vaihdettiin kuin paitaa ja Valakian ruhtinaan titteli vaihtui tiuhaan. Vladin julmuus on tunnettu kansantarinoissa, mutta monissa tarinoissa on vahva liioittelun maku.  Kirjan lopussa on käännetty Vlad Seivästäjästä kerrottuja ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873