Tyttö joka leikki tulella (Millennium, #2)
Keskiarvo 3.97
3.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Tyttö joka leikki tulella

Stieg Larsson
Julkaistu: 2007 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Flickan som lekte med elden
Käännetty englanniksi: The Girl Who Played with Fire
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitysrikoskirjallisuus
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Marja Kyrö. Kansi: Mika Tuominen. Sidottu.

”Ruotsin dekkarikuningas”, kiittää arvostelu. Nerokas hakkeri Lisbeth ja toimittaja Mikael selvittävät yhdessä törkeää seksibisnestä. Palkittu Ruotsin parhaana rikosromaanina 2006.

Tietokonenero ja häpeämätön hakkeri Lisbeth Salander palaa ulkomaanmatkalta. Hän on päässyt käsiksi suureen rahasummaan ja on nyt varoissaan ensi kerran elämässään. Hänellä ei kuitenkaan ole perhettä eikä ystäviä, joten hän tuntee itsensä yksinäiseksi.

Tutkiva toimittaja Mikael Blomkvist saa kuuman uutisvihjeen: lehtimies Dag Svensson ja hänen avovaimonsa Mia ovat paljastaneet laajan seksikaupan Itä-Euroopan ja Ruotsin välillä. Monet siihen sekaantuneista ovat yhteiskunnan silmäätekeviä.

Lisbethin synkkä menneisyys nousee pintaan. Kun Dag ja Mia sitten surmataan, Lisbethiä epäillään murhaajaksi, ja poliisi käynnistää ajojahdin. Lisbeth päättää selvittää välit menneeseen ja rangaista oikeita syyllisiä. Mikael taas tarvitsee Lisbethin hakkerintaitoja seksibisneksen tutkimisessa.

Päähenkilöt ovat tutut Stieg Larssonin edellisestä teoksesta Miehet jotka vihaavat naisia, joka sai Lasiavain-palkinnon 2005 Pohjoismaiden parhaana dekkarina. Tyttö joka leikki tulella valittiin puolestaan Ruotsin parhaaksi rikosromaaniksi 2006.

muokattu 07.10.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

VaaleaverikköSe mikä ei tapa (Millennium, #4)Murhamystiikkaa: Okkulttisia etsivätarinoita (Aavetaajuus-kirjat, #1)Domina (Maestra, #2)Ultima (Maestra, #3)
Paikalla 2 jäsentä ja 21 vierailijaa
Mustelmann, Iivari
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451