Pilvilinna joka romahti

Stieg Larsson
jännitys > rikoskirjallisuus
Pilvilinna joka romahti (Millennium #3) - Stieg Larsson9.22

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Marja Kyrö. Kansi: Mika Tuominen. Sidottu.

Lasiavain-palkinto 2008 Pohjoismaiden parhaana jännärinä! Dekkarikuninkaan kolmannessa romaanissa palkkamurhaaja metsästää tietokonenero Lisbethiä. Puhdistuuko Lisbethin maine toimittaja Mikaelin avulla?

Dekkarikuninkaan kolmas jännäri ylittää odotukset!

Kaksi vakavasti loukkaantunutta henkilöä kiidätetään sairaalaan. Toinen heistä on tietokonenero ja hakkeri Lisbeth Salander, jota syytetään kahdesta murhasta. Hänen päässään oleva ampumahaava leikataan heti. Toinen on Alexander Zalatšenko, vanhahko mies, jota on isketty kirveellä.

Tätä ennen Lisbeth on jo haudattu elävältä ja pelastunut täpärästi, mutta hänen ongelmansa eivät suinkaan lopu. Zalatšenko on entisen Neuvostoliiton aikainen palkkamurhaaja, ja nyt hänen tähtäimessään on Lisbeth. Vaikutusvaltaiset voimat haluavat nimittäin vaientaa nuoren naisen ikiajoiksi.

Millennium-lehden toimittaja Mikael Blomkvist penkoo sillä aikaa Lisbethin salattua menneisyyttä ja pääsee totuuden jäljille. Hän alkaa kirjoittaa paljastusreportaasia, jonka on määrä puhdistaa Lisbethin maine ja ravistella turvallisuuspoliisia sekä hallitusta. Vihdoinkin Lisbethillä on mahdollisuus käydä käsiksi menneisyytensä tapahtumiin.

”Sanotaan, että kaikkia hyviä asioita on kolme, ja tässä tapauksessa se pitää paikkansa. Sarjan kolmas osa on ilman muuta paras.” – Värmlands Folkblad

”Toimittaja Mikael Blomkvistin ja hakkeri Lisbeth Salanderin eriskummallista kohtalon­yhteyttä luotaavan trilogian viimeinen osa on juuri niin hyvä kuin ennakkoon osasi odottaa.” – Jukka Petäjä, Helsingin Sanomat

"Larsson kykenee pitämään jännitteen yllä. Hän nostattaa tunnelmaa ja lukijan odotuksia, huipentaa jännityksen, ja jälleen lukija huomaa tulleensa sittenkin yllätetyksi." – Aamulehti

"Trilogian loppu ei petä." – Etelä-Suomen Sanomat

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2008
Kustantaja: WSOY
Tyylit: jännitysrikoskirjallisuus
Avainsanat: elokuva
Alkuperäinen nimi: Luftslottet som sprängdes
Käännetty englanniksi: The Girl Who Kicked the Hornet's Nest
Arvosanalla: 9.22/10
Arvosanoja: 18
Muokattu: lokakuu 07, 2017

Millennium -kirjasarja

Lähes 2 000-sivuinen Millennium-trilogia sijoittuu lehtimaailmaan, ja päähenkilöinä esiintyvät taloustoimittaja Mikael ”Kalle” Blomkvist ja omapäinen, sosiaalirajoitteinen tietokonehakkeri Lisbeth Salander.

Edesmennyt Stieg Larsson kaavaili trilogiaksi jääneeseen menestyssarjaansa kymmentä osaa. Sarjaa on jatkanut tämän jälkeen David Lagercrantz.

Miehet jotka vihaavat naisia (Millennium #1)9.12
Tyttö joka leikki tulella (Millennium #2)8.06
Pilvilinna joka romahti (Millennium #3)9.22
Se mikä ei tapa (Millennium #4)7.70
Tyttö joka etsi varjoaan (Millennium #5)7.20
Tyttö joka eli kahdesti (Millennium #6)