Pilvilinna joka romahti (Millennium, #3)
Keskiarvo 4.59
4.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Pilvilinna joka romahti

Stieg Larsson
Julkaistu: 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Luftslottet som sprängdes
Käännetty englanniksi: The Girl Who Kicked the Hornet's Nest
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitysrikoskirjallisuus
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Marja Kyrö. Kansi: Mika Tuominen. Sidottu.

Lasiavain-palkinto 2008 Pohjoismaiden parhaana jännärinä! Dekkarikuninkaan kolmannessa romaanissa palkkamurhaaja metsästää tietokonenero Lisbethiä. Puhdistuuko Lisbethin maine toimittaja Mikaelin avulla?

Dekkarikuninkaan kolmas jännäri ylittää odotukset!

Kaksi vakavasti loukkaantunutta henkilöä kiidätetään sairaalaan. Toinen heistä on tietokonenero ja hakkeri Lisbeth Salander, jota syytetään kahdesta murhasta. Hänen päässään oleva ampumahaava leikataan heti. Toinen on Alexander Zalatšenko, vanhahko mies, jota on isketty kirveellä.

Tätä ennen Lisbeth on jo haudattu elävältä ja pelastunut täpärästi, mutta hänen ongelmansa eivät suinkaan lopu. Zalatšenko on entisen Neuvostoliiton aikainen palkkamurhaaja, ja nyt hänen tähtäimessään on Lisbeth. Vaikutusvaltaiset voimat haluavat nimittäin vaientaa nuoren naisen ikiajoiksi.

Millennium-lehden toimittaja Mikael Blomkvist penkoo sillä aikaa Lisbethin salattua menneisyyttä ja pääsee totuuden jäljille. Hän alkaa kirjoittaa paljastusreportaasia, jonka on määrä puhdistaa Lisbethin maine ja ravistella turvallisuuspoliisia sekä hallitusta. Vihdoinkin Lisbethillä on mahdollisuus käydä käsiksi menneisyytensä tapahtumiin.

”Sanotaan, että kaikkia hyviä asioita on kolme, ja tässä tapauksessa se pitää paikkansa. Sarjan kolmas osa on ilman muuta paras.” – Värmlands Folkblad

”Toimittaja Mikael Blomkvistin ja hakkeri Lisbeth Salanderin eriskummallista kohtalon­yhteyttä luotaavan trilogian viimeinen osa on juuri niin hyvä kuin ennakkoon osasi odottaa.” – Jukka Petäjä, Helsingin Sanomat

"Larsson kykenee pitämään jännitteen yllä. Hän nostattaa tunnelmaa ja lukijan odotuksia, huipentaa jännityksen, ja jälleen lukija huomaa tulleensa sittenkin yllätetyksi." – Aamulehti

"Trilogian loppu ei petä." – Etelä-Suomen Sanomat

(muokattu 07.10.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Se mikä ei tapa (Millennium, #4)ToisetAjokortti helvettiin ja muita ultralyhyitä rikostarinoitaVenäläisen lohikäärmeen tapausDomina (Maestra, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 64 vierailijaa
Mette Uusinarkaus, Kuurankukka
Uusin jäsen: Mette Uusinarkaus
Jäseniä yhteensä: 9019