Houkutus / Elämä ja kuolema: Twilight kymmenvuotisjuhlakirja

@ Stephenie Meyer
Houkutus / Elämä ja kuolema: Twilight kymmenvuotisjuhlakirja - Stephenie Meyer 6.50   46

Sisältää romaanit Houkutus ja Elämä ja kuolema: Houkutus toisin päin. Alkuteokset ilmestyneet 2005 ja 2015. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Sidottu, kansipaperi.

Koe Bellan ja Edwardin ikoninen rakkaustarina uusin silmin

Houkutuksen ensijulkaisusta on kymmenen vuotta: kirjan juhlapainos yllättää fanit.

On kulunut kymmenen vuotta Houkutuksen ilmestymisestä ensimmäisen kerran. Stephenie Meyer ilahduttaa lukijoitaan yllättävällä ja rohkealla tavalla: Houkutus ilmestyy nyt kääntökirjana, jonka toisella puolella on alkuperäinen, miljoonat lukijat ihastuttanut Bellan ja Edwardin henkeäsalpaava rakkaustarina. Ja kun kirjan kääntää ympäri, löytyy ikoninen tarina Meyerin uudelleen kertomana nimellä Elämä ja kuolema. Tässä versiossa lukija saa kokea syvän romanttisen ja trillerimäisen jännittävän rakkaustarinan täysin uudesta näkökulmasta.

Twilight – Houkutus on lumonnut miljoonia lukijoita, ja siitä on tullut moderni klassikko, joka aloitti paranormaalin renessanssin kirjallisuudessa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Romaani on ollut mm. New York Timesin #1 bestseller sekä saman lehden "toimittajan valinta" sekä nimetty Time-lehdessä "kaikkien aikojen parhaaksi nuortenkirjaksi". Twilight-saagaan kuuluvat Houkutuksen lisäksi Uusikuu, Epäilys, Aamunkoi, Bree Tannerin lyhyt elämä ja Houkutus – Kuvitettu opas vampyyrisaagaan. Saagaa on myyty maailmanlaajuisesti lähes 155 miljoonaa kappaletta.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 14, 2016 (WSOY)
Tietoja muokattu maaliskuu 17, 2016

Houkutus

Sarja sisältää 4 pääteosta ja yhteensä teoksia 8 kpl.

Tunnetaan suomeksi myös nimellä Twilight-saaga.

Houkutus (Houkutus #1) 7.82   1056
Uusikuu (Houkutus #2) 7.28   859
Epäilys (Houkutus #3) 7.64   776
Aamunkoi (Houkutus #4) 7.64   702
Bree Tannerin lyhyt elämä 7.20   344
Houkutus: Kuvitettu opas vampyyrisaagaan 7.52   109
Houkutus / Elämä ja kuolema: Twilight kymmenvuotisjuhlakirja 6.50   46
Keskiyön aurinko 6.38   36

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 422
Kirja-arviot 351
Viestit 0
lokakuu 26, 2020
6 / 10

Elämä ja kuolema vaikutti aivan loppuratkaisuun asti äärimmäisen turhalta kirjalta. Houkutuksen toistoa, ainoastaan henkilöhahmojen nimet on vaihdettu. Päädyinkin oikolukemaan kirjan miltei kokonaan. Lopussa mielenkiintoni kuitenkin heräsi ja luin kirjan viimeiset sivut sanasta sanaan. Loppu oli hauska! 

Nella
Arvosanat 91
Kirja-arviot 61
Viestit 0
elokuu 21, 2018
7 / 10

Elämä ja kuolema on periaattessa aivan sama tarina kuin Houkutus, vain sukupuoliroolit ovat vaihtuneet. Olin aluksi hieman skeptinen asian suhteen, mutta pidin siitä oikeastaan yllättävän paljon.

Hahmot tuntuvat melko erilaisilta, jonka takia tarinakin saa hieman uuden tyylin. Edith on mielestäni ihana hahmo, pidin hänestä melkein enemmän kuin Houkutuksen Edwardista. Molemmissa teoksissa on sama puute, joka itseäni häiritsee hieman: kaikki muut hahmot jäävät oikeastaan Bellan ja Edwardin, tai Beaun ja Edithin, varjoon. Sivuhenkilöitä on siis paljon, mutta heistä ei kyllä helposti selkoa saa. 

Q_Black
Arvosanat 249
Kirja-arviot 241
Viestit 111
kesäkuu 23, 2016
6 / 10

Koska Bellan ja Edwardin tarina on suhteellisen hyvässä muistissa, päätin ajan säästämiseksi lukea vain kääntöpuolella olevan uudelleen muokatun version. Odotin ehkä vähän enemmän erilaista tarinaa kuin alkuperäinen Houkutus, mutta ilokseni huomasin, että tarinaa oli jonkun verran muokattu ja se kulki osaltaan ehkä nopeampaan tempoon kuin alkuperäinen tarina. Hiukan joutui kyllä miettimään, että kukahan nyt on kukakin ja mitähän sukupuolta kun Culleneiden perhe oli myllätty täysin päälaelleen. Ihan hauska idea kirjailijalta pistää homma täysin päälaelleen ja kirjoittaa vähän eri näkökulmasta vaikkakin tosiaan olisin kaivannut enemmän erilaisuutta. Loppua kohden tilanne tietenkin tiivistyi ja loppuratkaisuhan onkin sitten ihan erilainen kuin alkuperäisessä tarinassa. Jotkut jutut oli ehkä vähän väkisin tuotu tähän mukaan kuten Quileutit, mutta eipä tuo nyt sinänsä haitannut vaikka heidän osuutensa olikin vähän hätäinen ja ehkä myös aikalailla turha. Kuitenkin ihan viihteellinen ja erilainen tarina verrattuna Houkutukseen.

CCrystal
Arvosanat 143
Kirja-arviot 15
Viestit 0
kesäkuu 20, 2016
8 / 10

Houkutus uudelleen kerrottuna sukupuoliroolit vaihtaen oli ajatuksena oikein mielenkiintoinen. Toteutettunakin se oli hyvä, mutta. Itseäni tarina ei kuitenkaan miellyttänyt näin päin, sillä jotenkin kömpelö ja tavallinen POIKA tuntui omasta mielestäni vain lähinnä säälittävältä tapaukselta. Miten täydellinen vampyyrityttö voi muka rakastua noin säälittävään ja onnettomaan poikaan? Itse naisena en pitänyt Beauta yhtään puoleensavetävänä ja varmaankin siitä syystä tarina jätti vähän kylmäksi. En kuitenkaan sano, etteikö tätä kannata lukea. Kannattaa ehdottomasti! Oli tämä lukemisen arvoinen ja paikoittain koukuttavakin, vaikka tarinan juoni olikin pääpiirteittäin tuttu. Varmasti joku muu (kuin minä) osaa kokea tarinan lämpimämmin. Kirjan lopetus oli positiivinen yllätys! Tarina kannattaa oikeastaan ajatella ihan omana tarinanaan, eikä liiaksi vertailla alkuperäiseen Houkutukseen.

Anqi
Arvosanat 94
Kirja-arviot 7
Viestit 7
toukokuu 24, 2016
4 / 10

Olen alkuperäisen kirjan lukenut useamman kerran vuosien varrella, joten tämä juhlajulkaisu vaikutti ihan mielenkiintoiselta idealta. Se ei kuitenkaan yltänyt edes alkuperäisen Houkutuksen tasolle. Kirja tuntui tosi pitkäveteiseltä ja hahmojen uudet nimet oli sekavia ja muutamaan kertaan piti pysähtyä miettimään, että kuka se tämäkin hahmo nyt taas olikaan. Jotenkin tuntui myös, että Beaun ja Edythen väliltä jäi uupumaan se jokin, joka taas Bellalta ja Edwardilta löytyi. Beau tosin oli rennompi ja mukavampi hahmo kuin Bella. Kirjan loppu oli ihan kiva, joskin aika täyteen pakattu.

Truuners95
Arvosanat 91
Kirja-arviot 84
Viestit 6
huhtikuu 8, 2016
10 / 10

Alkuperäinen sarja ei jaksanut innostaa. Tulin kuitenkin lukeneeksi sen. En kuulu tämän kirjasarjan äänekkäimpiin vastustajiin. Suhtaudun lähinnä siihen humoristisesti. Tämä kirja kuitenkin sai minut koukkuun lähes heti, johtuen kaiketi että minäkertoja on samaa sukupuolta kuin minä itse. Tämä kirja jätti todella haikeat tunnelmat, kun en olisi halunnut sen päättyvän ollenkaan. Tälläisen tunteen on aikaisemmin saanut aikaan Timo Parvelan Sammon vartijat sarja. 

Myrsky10
Arvosanat 257
Kirja-arviot 155
Viestit 0
maaliskuu 31, 2016
7 / 10

Hyvä kirja. Pidän ajatuksesta, että Houkutus kerrotaan eri sukupuolirooleilla. Tarina ei kuitenkaan ollut alkuperäisen veroinen, mutta tosi hyvä kuitenkin. Tarina oli pitkälti samanlainen kuin alkuperäinen, mutta erilainen loppu oli kyllä todella positiivinen ja mukava yllätys. Kannattaa kyllä lukea, jos on kaikki kirjat lukenut aiemmin :)

Aino
Aino
Arvosanat 16
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 27, 2023
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
aino
aino
Arvosanat 71
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 5, 2023
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
shadowhunter
shadowhunter
Arvosanat 326
Kirja-arviot 2
Viestit 0
syyskuu 5, 2022
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle