Crimson Peak

@ Nancy Holder
Crimson Peak - Nancy Holder 6.80   15

Crimson Peak: Virallinen romaaniversio. Alkuteos ilmestynyt 2015. Perustuu Guillermo del Toron ja Matthew Robbinsin elokuvakäsikirjoitukseen. Suomentanut Sami Heino. Nidottu.

Guillermo del Toron uusi kauhuelokuva kirjan kansissa

Kärsittyään perhetragedian aloitteleva kirjailija riutuu kahden rakkauden ristitulessa. Toinen on lapsuuden ystävä ja toinen salaperäinen sivullinen. Paetessaan menneisyyden haamuja hän päätyy taloon, joka hengittää, vuotaa verta ja muistaa.

Crimson Peak on mestariohjaaja Guillermo del Toron lokakuussa 2015 julkaistavaan kauhuelokuvaan perustuva kirja. Del Toron tunnetuin elokuva Pan’s Labyrinth voitti kolme Oscar-palkintoa.

”Upea ja helvetin pelottava.” – Stephen KingArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 14, 2015 (Like)
Tietoja muokattu toukokuu 1, 2020

Kirja-arviot & arvosanat

Emelie
Arvosanat 729
Kirja-arviot 100
Viestit 2743
marraskuu 27, 2015
7 / 10

Lähdin lukemaan kirjaa todella matalin odotuksiin, joten yllätyin positiivisesti kun kirja olikin ihan luettava. Tiedä sitten paljonko se kertoo itse kirjan juonesta ja paljonko suomennoksesta. Mutta helposti luettavaa tekstiä, ja tarina eteni vauhdikkaasti ja johdonmukaisesti. Odotin ehkä enemmän jotain Humisevan harjun kaltaista angstia, mutta vähän jäi ohueksi siinä suhteessa. Hollywood-henkisyys näkyi läpi vähän turhankin paljon, lukijan ei odotettu tekevän mitään muuta kuin lukevan, kaikki oli selitetty auki ja oikein mitään asiaa ei raapaistu kuin pinnalta. Aika passiivinen olo tuli lukiessa, ei ihan sitä mitä olisin halunnut. Plussaa kyllä yleisestä synkkyydestä.

mörrimöykky
Arvosanat 257
Kirja-arviot 12
Viestit 3
marraskuu 5, 2015
6 / 10

Suhtauduin hieman skeptisesti elokuvasta tehtyyn kirjaan, yleensä aina on toisinpäin. Kirjan luettuani odotan kovasti elokuvan näkemistä. Kirjasta huomasi, että varmasti toimisi hienosti elokuvana. Harmi vain, että kirjassa tarina jäi vähän laimeaksi. Välillä teki mieli ravistella kirjaa, että kerro lisää, enemmän, syvemmin. Yleensä tulee katsottua elokuva, ja sitten luetaan kirja, josta elokuva on tehty, ja saadaan ahaa-elämyksiä, kun syvennytään tapahtumiin tarkemmin. Nyt odotan (järjenvastaisesti, tiedän) että elokuvassa olisi jotain ekstraa mitä kirjassa ei ollut. Itselleni kaikkein rakkain tarinan tapahtumapaikka on vanha kartano hämähäkkeineen ja vaietut salaisuudet suvun historiassa. Mielisairaat sukulaiset ovat aina plussaa tarinalle. Eli Crimson Peakin pitäisi olla jotain täydellistä. Eikä se missään nimessä ole huono, vaan ihan hieno tarina, mutta olisin halunnut että tarina olisi ollut pidempi. Kirjan ensimmäinen osa, noin kolmannes sivumäärästä, kertoi siitä miten päähenkilö Edith päätyi paikkaan, jota myös Crimson Peakiksi kutsutaan. Mielestäni olisi ollut tarinalle hyväksi, jos Edithin aikaa Crimson Peakissa olisi kuvattu enemmän.

Mika Muhonen
Mika Muhonen
Arvosanat 223
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 20, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Lilyx
Lilyx
Arvosanat 506
Kirja-arviot 2
Viestit 3
syyskuu 5, 2020
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Alisa_
Alisa_
Arvosanat 48
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 7, 2017
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Onskuuu
Onskuuu
Arvosanat 73
Kirja-arviot 0
Viestit 0
kesäkuu 11, 2016
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Hannasw
Hannasw
Arvosanat 32
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 15, 2016
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
wadjet
wadjet
Arvosanat 178
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 15, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle