Herääminen
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Herääminen

Risto Isomäki
Julkaistu: 2000 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Päällys: Timo Mänttäri.

1. painos: Tammi, 2000. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Tammi, 2006. Nidottu.

Kasvihuoneilmiö karkaa käsistä – kuka voi pelastaa Maapallon?

Eletään vuotta 2038. Ilmaston lämpeneminen on riistäytymässä käsistä ja Suomi tuskailee helleaallon kourissa. Pohjoisella havumetsävyöhykkeellä riehuu metsäpaloja. Merenpohjan metaanijääesiintymät alkavat sulaa.

Suomalaisen tutkijan Kauko Korhosen mielestä AIDS-epidemia ei käyttäydy kuten luonnollisen epidemian pitäisi. Saksalainen tähtitieteilijä väittää löytäneensä Kuun pinnalta jalanjälkiä, jotka eivät ole ihmisten jättämiä. Siperialaisen pikkukaupungin asukkaat menehtyvät oudosti yhdessä yössä. Vähän myöhemmin venäläiset tutkijat tekevät salaperäisen löydön jäämeren pohjalta…

Maailman poliittiset johtajat joutuvat harkitsemaan epätoivoisia toimenpiteitä katastrofin torjumiseksi. Riittävätkö omat voimat vai tarvitaanko ulkopuolista väliintuloa?

Risto Isomäki on luonto- ja kehitysmaa-aktivisti. Ekologisen tematiikan käsittelijänä hän on suomalaisen kirjallisuuden ykkösnimi.

muokattu 08.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ensimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)Tatuoitu taivasKuvun allaParantajaPeilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)

Kirja-arvioita (1)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5
Risto Isomeäen Herääminen on ilmestynyt kuusi vuotta aikaisemmin kuin Sarasvatin hiekkaa, mutta teokset sisältävät osittain samoja aineksia. Esimerkiksi molemmissa ilmasto lämpenee ja merenpohjan metaaniklatraatit sulavat. Tarinan keskiössä on niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin tutkijoita. Kun Venäjällä kuolee mystisesti suuri määrä ihmisiä, eikä kukaan tiedä syytä miksi, kuumiin viruksiin perehtynyt Irina Saari lähtee pyynnöstä tutkimaan tapausta. Toisaalla ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Lutatius
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656