Herääminen

Risto Isomäki
scifi > dystopia, jännitys
Herääminen - Risto Isomäki6.94

Päällys: Timo Mänttäri.

1. painos: Tammi, 2000. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Tammi, 2006. Nidottu.

Kasvihuoneilmiö karkaa käsistä – kuka voi pelastaa Maapallon?

Eletään vuotta 2038. Ilmaston lämpeneminen on riistäytymässä käsistä ja Suomi tuskailee helleaallon kourissa. Pohjoisella havumetsävyöhykkeellä riehuu metsäpaloja. Merenpohjan metaanijääesiintymät alkavat sulaa.

Suomalaisen tutkijan Kauko Korhosen mielestä AIDS-epidemia ei käyttäydy kuten luonnollisen epidemian pitäisi. Saksalainen tähtitieteilijä väittää löytäneensä Kuun pinnalta jalanjälkiä, jotka eivät ole ihmisten jättämiä. Siperialaisen pikkukaupungin asukkaat menehtyvät oudosti yhdessä yössä. Vähän myöhemmin venäläiset tutkijat tekevät salaperäisen löydön jäämeren pohjalta…

Maailman poliittiset johtajat joutuvat harkitsemaan epätoivoisia toimenpiteitä katastrofin torjumiseksi. Riittävätkö omat voimat vai tarvitaanko ulkopuolista väliintuloa?

Risto Isomäki on luonto- ja kehitysmaa-aktivisti. Ekologisen tematiikan käsittelijänä hän on suomalaisen kirjallisuuden ykkösnimi.

Keskustelua: Risto Isomäki :: viestejä 4 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 2000
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: ekokatastrofit, kotimainen
Arvosanalla: 6.94/10
Arvosanoja: 45
Muokattu: heinäkuu 08, 2017

Kirja-arvioita

7/10 |
huhtikuu 13, 2014
Risto Isomeäen Herääminen on ilmestynyt kuusi vuotta aikaisemmin kuin Sarasvatin hiekkaa, mutta teokset sisältävät osittain samoja aineksia. Esimerkiksi molemmissa ilmasto lämpenee ja merenpohjan metaaniklatraatit sulavat. Tarinan ...