Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit (Ada Gootti, #2)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit

Chris Riddell
Julkaistu: helmikuu 2, 2016 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Goth Girl and the Fete Worse than Death
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Liitteenä minikirja Karhun elämää. Sidottu.

Kalmatollon kartanossa valmistaudutaan viettämään Täysikuukestejä. Paikalle saapuu taiteilija- ja kirjailijavieraiden lisäksi kuuluisia kokkeja osallistumaan Kalmatollon suuriin leipojaisiin. Ada Gootti aavistelee kuitenkin, että Nurjamaa juonii jotain...

Katalan sisäriistanvartijan metkujen selvittämisen lisäksi Adan täytyy auttaa raivaamaan esteet tosirakkauden tieltä: hänen kamaripalvelijaansa Marylebonea on kosittu kirjeitse, mutta tämä on liian ujo poistumaan Adan pukeutumishuoneen vaatekomerosta. Tohinaa riittää, ja suuren illan koittaessa vaikuttaa pahasti siltä, että kaikki ovat unohtaneet Adan syntymäpäivän!

Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit on toinen pienestä mutta neuvokkaasta Ada Gootista ja hänen karmivassa kotikartanossaan majailevista hassuista kummajaisista kertova kirja. Kekseliäs ja kirjailijan itsensä upeasti kuvitettama sarja on lumonnut niin lapset kuin aikuiset.

muokattu 30.04.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)Archie Greene ja alkemistin kirous (Archie Greene, #2)Ella Aura ja kolmastoista haltia (Ella Aura, #2)HelmenkantajaPoika nimeltä Joulu (Joulu, #1)

Kirja-arvioita (1)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5

Chris Riddellin kirjoittaman ja taidokkaasti kuvittaman lastenkirjasarjan toisen osan, Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit tehostevärinä on punainen, aina metallinhohtoisella punaisella viimeisteltyjä sivunreunoja myöten. Ada Goottien ihanuus on juurikin kuvituksessa ja teosten kansien kauniissa viimeistelyssä. Edellisen osan tavoin mukana on nytkin minikirja ja sivuhuomioista vastaa tällä kertaa paljon matkustellut myskisorsa.

Vaikka ensimmäinen osa ei aivan kokonaan ... (lisää)

Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451