Pimeän pilven ritarit
Keskiarvo 3.59
3.59 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Pimeän pilven ritarit

Risto Isomäki
Julkaistu: 1997 (Kirjayhtymä)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikova scifi
Avainsanat: avaruusmatkat, kotimainen, portti-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu.

Portti-palkinto 1998 (suomalaiset sf- ja fantasiaromaanit, lehden lukijaäänestys).

Aurinkokunnan sisäosia lähestyy sadan miljoonan komeetan harva pimeä pilvi. Pian ensimmäiset sirpaleet putoilevat maapallon pinnalle kuin jättiläismäiset ydinohjukset. Ihmiskunta ajatuu epätoivoiseen eloonjäämistaisteluun komeettoja vastaan. Yksi taistelijoista, Johnny Kororo, on käynyt ulkoavaruudessa jo kuusi kertaa. Hän on päättänyt lujasti olla enää lähtemättä. Mutta kun Los Angeles saa osuman ja kun seuraavalle lennolle on lähdössä ärsyttävä Suseelah Soemarwoto, Johnny pyörtää päätöksensä...

Pimeän pilven ritarit on puitteiltaan kunnon scifi-romaani, joka kysyy, onko ihmiskunnalla todellisia mahdollisuuksia suojautua kosmisilta luonnonmullistuksilta ja voiko sen toimilla olla koskaan maapallon ulkopuolelle ulottuvia merkityksiä. Romaani on näkemyksellinen löytöretki ihmisyyden olemukseen ja erilaisten merkitysten suhteellisuuteen.

Risto Isomäki (s. 1961) on työskennellyt monissa kansainvälisissä ympäristöprojekteissa ja julkaissut kehitysyhteistyötä ja kolmatta maailmaa käsitteleviä teoksia. Isomäelle on myönnetty Atorox-palkinto parhaasta kotimaisesta science fiction-novellista 1991 ja European Science Fiction Associationin Most Promising Science Fiction Writer -palkinto 1994.

muokattu 07.03.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nimbus ja tähdetIlmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)Linnunradan ääret (Ajattelun Vyöhykkeet, #1)JäänpuskijatAvaruuden portti

Kirja-arvioita (1)

Wicked-Willie avatar
Kirjoittanut
3.5
Hyvin kirjoitettu, mukaansa tempaava scifi-tarina. Paikka paikoin Isomäki ajautuu hiukan pitkäpiimäisiin filosofisiin pohdintoihin, jotka tuntuvat jotenkin päälle liimatuilta koko romaania ajatellen. Erityisesti avaruudessa tapahtuvan toiminnan kuvaus on ollut joka lukukerralla miellyttävää ja realistisen tuntuista. Avaruudessa toimitaan fysiikan lakien mukaan, kuten kunnon scifiin kuuluukin. Loppuratkaisu on hiukan laimea, mutta tarjoaa siten lukijalle mahdollisuuden omiin pohdintoihinsa aiheesta.
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Rasimus, Skie
Uusin jäsen: Antti Kujanpää
Jäseniä yhteensä: 9871