Kevätuhrit

@ K. K. Alongi
Kevätuhrit (Kevätuhrit #1) - K. K. Alongi 7.40   38

Sidottu.

Topelius-palkintoehdokas 2016.

Lost-henkinen mysteeritrilleri vie mukanaan ensi riveiltä.

Maailma muuttuu silmänräpäyksessä keskellä toukokuista aamupäivää. Uuden kotimaisen trillerisarjan avaus, piinaavan koukuttavaa jännitystä Lostin hengessä.

15-vuotias Jade herää metrossa Sörnäisissä ympärillään pelkkää pimeyttä. Pian paljastuu karmea totuus: kaikki muut ovat kuolleet. Jadesta tietämättä neljä muuta nuorta kohtaa saman kauheuden eri puolilla kaupunkia. Sattuma heittää heidät yhteen, ja yhdessä he aloittavat matkan kohti tuntematonta maailmassa, jossa mikään ei ole niin kuin ennen.

Risingshadow arvostelu - Niina Tolonen (Nafisan)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kirja julkaistu maaliskuu 9, 2016 (Otava)
Tietoja muokattu maaliskuu 8, 2021

Kirja-arviot 27
Viestit 57
heinäkuu 26, 2017
8 / 10

Tää oli ihan hyvä, keskitason paremmalla puolella.

Henkilöt olivat kiinnostavia ja kohtuu hyvin rakennettuja, tosin Jade ja Sausette olivat niin ärsyttäviä, että en taida edes sanoa. Onneksi seuraavat henkilöt eivät olleet niin ärsyttäviä.

Hyvä myös, että kaikki kuolleet on huomioitu. Toivottavasti tulevissa osissa avataan vähän tapahtumia ja annetaan vastaukset tässä kirjassa esitettyihin kysymyksiin.

Poison Girl
Arvosanat 163
Kirja-arviot 66
Viestit 45
huhtikuu 21, 2016
9 / 10

Tosi hyvä kirja! Erityisesti hahmot ovat hyvin kirjoitettuja. He eivät ole kliseisiä, vaan erittäin todentuntuisia suomalaisnuoria, joihin voisin helposti kuvitella törmääväni oikeassa elämässä. Hahmot eivät tuntuneet lainkaan pinnallisilta, koska heidän tuntemuksia ja persoonia kuvattiin todella hyvin, mikä myös auttoi lukijaa ymmärtämään hahmoja.

Itse ainakin huomasin muutaman kerran jännittäväni kirjaa lukiessani. Toisaalta itse kuolemanaallosta saatiin vain pintaraapaisun verran tietoa, mikä itseäni harmitti, koska olisin halunnut saada enemmän vastauksia. Hahmojakaan ei näyttänyt kiinnostavan koko mysteeri, mutta kirjailija luultavasti haluaa pitää meitä jännityksessä!

lolde
Arvosanat 184