Satu-sedän kauheimmat sadut

Petteri Hakkarainen
kokoelma, romantiikka
Satu-sedän kauheimmat sadut - Petteri Hakkarainen

Piirrokset: Heidi Huovinen. Nidottu.

Maukkaan pikkutuhma uutuus

Eroottinen, suorastaan rietas pieni kirja sisältää seitsemän satuklassikkoa K-18 versioina. Mukana toikkaroivat Lumikki ja kääpiöt, kolme pientä porsasta, Punahilkka, Tuhkimo, Ruusunen ja prinssiksi muuttuva sammakko. Pahuus ja ilkeys eivät ole tarinoista välttämättä poistuneet, mutta ne ovat kummasti kiertyneet serpentiiniksi. Kirja on myös kujeileva vapautus lastensatujen epäjohdonmukaisista opetuksista – teemalla pelastakaa aikuiset.

Petteri Hakkaraisen kielellinen ilotulitus ammentaa alkuperäisteksteistä uusin sanoin, uusin aattein, vanhaa viekkaasti toistaen. Nyt annetaan mielikuvituksen lentää paikoitellen hävyttömästi, punaa poskille nostattaen. Tekstejä tukevat kuvataiteilija Heidi Huovisen huikeat piirrokset, jotka jättävät arvailuille juuri riittävästi varaa. Kurkista sisään jos uskallat – täysi-ikäisenä päätät itse!

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 2015
Kustantaja: Reuna
Tyylit: kokoelma, romantiikka
Avainsanat: erotiikka, huumori, kotimainen, sadut
Arvosanalla: 2.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: marraskuu 01, 2015

Kirja-arvioita

2/10 |
toukokuu 17, 2021
Tässäpä oli erikoinen lukukokemus. Periaatteessa hyviä oivalluksia tutuista tarinoista, mutta kirjoitustyyli, rasismi ja sovinismi veivät niiltä pohjan. Kirjoitustyyli on kuin suoraan seiska-lehden vitseihin sopiva, eli nämä ovat satuja ...