Puoliksi poissa (Half Bad -trilogia, #3)
Keskiarvo 4.21
4.21 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (92)
Kirjahyllytilastot

Puoliksi poissa

Sally Green
Julkaistu: maaliskuu 30, 2016 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Half Lost
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 6 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Sari Kumpulainen. Sidottu.

Nathan Byrn pakenee taas. Vapaiden noitien allianssi on kaikkea muuta kuin kukistettu. Vain uusi, rohkea strategia voi pelastaa hajaantuneet ja lannistuneet kapinalliset lopulliselta häviöltä. He tarvitsevat Gabrielin amuletin puuttuvaa puolikasta – muinaista artefaktia, joka tekee kantajastaan taisteluissa voittamattoman.

Mutta amuletin toisen puolikkaan haltijalla, pelottavan väkevällä erakkonoita Ledgerillä, on omat suunnitelmansa. Voittaakseen Ledgerin luottamuksen Nathanin täytyy matkustaa Amerikkaan ja taivutella hänet luopumaan amuletista. Yhdessä Nathanin oman, maagisen lahjan kanssa amuletti saattaisi riittää kääntämään tapahtumien kulun ja päättämään viimein kertaiskulla verisen sodan mustien ja valkoisten noitien välillä.

Puoliksi poissa on Sally Greenin sensaatiomaisen Half Bad -trilogian päätösosa.

muokattu 30.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Harry Potter ja liekehtivä pikari (Harry Potter, #4)Huviretki hukkateille: Seikkailu ZamoniassaPunaiset tulppaanit (Kuolemattomat, #1)Keskiyö (Soturikissat: Uusi profetia, #1)Rautakuningas (Rauta-saaga, #1)

Kirja-arvioita (10)

MaryVonTörne avatar
Kirjoittanut
5.0
Half Lost on Half Bad trilogian voimakas lopetus. Tartuin sarjan ensimmäiseen osaan mielenkiinnolla viime vuonna. Lukaisin toisen osan heti perään ja jäin odottamaan kolmatta kieli pitkällä. Sain sen viikko sitten lukulaitteelle esitilattuna ja imaisin kirjan siltä istumalta. Sally Green kirjoittaa voimakasta tekstiä. Se on helppolukuista, ei kiertele ja imaisee lukijan synkkään maailmaan, missä minä viihdyin. Sarja on väkivaltainen. Moni nuortenkirjasarja on nykyään täynnä ... (lisää)
shewolf avatar
Kirjoittanut
5.0

Pitkän odotuksen jälkeen se on käsissäni ja se on luettu. Kirjasta jäi haikea fiilis. Kaikki päättyi eri tavalla kun toivoin. Ihana nathan ja gabriel. Mutta kirja oli silti mahtava päätös sarjalle. En ole ikinä ennen puhjennut näin lohduttomaan itkuun kirjan loputtua, mutta nyt kun olen lukenut kirjan uudelleen en voisi kuvitellakaan ihanempaa lopetusta sarjalle. Jos tykkäsit edellisistä osista edes hiukan kannattaa lukea tämä myös.

Breza avatar
Kirjoittanut
4.5
Piti hyvin otteessaan ja tarina eteni todella hyvin. Suosittelen!
Yö (Eit) avatar
Kirjoittanut
4.5

Valehtelematta ehkä mukaansa tempaavin trilogia tähän mennessä jonka itse olen lukenut. Ensimmäinen osa herätti mielenkiintoni ja kirjailijan tekstiä on mielekästä ja helppoa lukea. Tarina vie mennessään ja sitä haluaisi jatkaa loputtomiin. 

En oikein osaa sanoa pidinkö kirjan lopetuksesta. Toisaalta samalla hieman petyin siihen, mutta samalla se on täydellinen lopetus. Ehkä siis vain petyin siihen, että sarja loppui enkä enään voi seurata Nathanin tarinaa. Kiitos siis tästä huikeasta lukukokemuksesta Greenille!

ms.amadeus avatar
Kirjoittanut
1.5

Yksi huonoimmista lukemistani fantasiasarjoista.

Henkilöt olivat onttoja. Nathan ei osannut reagoida negativisiin asioihin muuta kuin kiroilemalla. ”Kiroilen hänelle” toistui aivan liian usein, välillä pari kertaa samalla sivulla. Ja kun kiroilu ”sanallistettiin”, sana oli hemmetti, joka ei taas kuvannut Nathanin hahmoa millään tavalla. Nathanin hahmo oli muutenkin täynnä epäloogisuuksia, joita olisi pitänyt ... (lisää)

_kirjakeiju_ avatar
Kirjoittanut
2.0

Masentava trilogia, aina menee niin huonosti. Tämä kirja ei ole poikkeus. Plussaa hienoista kansista, niiden voimalla jaksoin lukea loppuun asti. Eipä tarvitse toiste avata näitä kirjoja.

Pyrexia avatar
Kirjoittanut
2.5

Viimeinen kirja luettu, joten josko tähän kirjoittaisi tarkemman arvion koko sarjaan liittyen.

Tekstistä huomasi mielestäni alusta loppuun asti, että on kyse aloittelevasta kirjailijasta. Sarja oli hyvin väkivaltainen, hahmot etäisiä, tunteista kuvailtiin vain ääretöntä vihaa ja raivoa tai järjetöntä/sokaisevaa rakkautta. Mielestä tästä olisi saanut hyvän sarjan, juonen idea oli mielenkiintoinen, mutta ehkä vähän kiireellä tehty ja kirjailija vielä hieman ... (lisää)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
2.5
En tiedä, minulla taisi tässä matkan varrella vähän kulahtaa tämä mielenkiinto tätä sarjaa kohtaan. Lukemisessa tuntui sen takia kestävän ikuisuus vaikkei tämän kirjan lukemiseen kokonaisuudessaan paljon aikaa mene. Eihän tämä koskaan herättänyt sellaisia ilon ja riemun kiljahduksia mahtavuudellaan, mutta jotenkin tämä viimeinen osa vaikutti vähän tylsältä ja mitäänsanomattomalta. Edellisen osan lukemisestakin oli jo melkoisesti aikaa joten piti ihan kunnolla muistella, ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.0
Hyvä kirja. Kirja oli aika koukuttava. Yllättäviäkin tapahtumia riitti ja kirja oli ehdottomasti hyvä päätös trilogialle. Kyllä kannattaa lukea, jos on lukenut aiemmatkin osat :)
Riley Charlotte avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724