Petojen suku
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Petojen suku

Melanie Tem
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Wilding
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: ihmissudet

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Nidottu.

Nuori tyttö pakenee pitkin Denverin kuunvalaisemia katuja. Hän pakenee perhettään, joka muutama sukupolvi sitten muutti Amerikkaan Karpaattien synkistä luolista. Hän pakenee sisällään kasvavaa lasta, josta odotetaan suvun tulevaisuuden pelastajaa. Hän pakenee omaa itseään, omaa peruuttamatonta muuttumistaan pedoksi.

Petojen suku on omaperäinen kauhuromaani, joka panee lukijansa pohtimaan uusiksi ihmisen ja pedon suhdetta. Se kertoo naisista koostuvasta ihmissusiperheestä, jonka yhtenäisyyttä repivät raakoihin tekoihin johtava kateus sekä kaupungissa ja vuorilla asuvien sukulaisten välillä kytevät veriset riidat.

Kun suvun nuori tytär Deborah karkaa kesken initiaatioseremonioiden, on koko suvun tulevaisuus vaakalaudalla. Deborah on saatava palaamaan perheen keskuuteen. Tai tapettava.

Melanie Tem on nuori lahjakas kauhukirjailija, jonka romaani Prodigal voitti Bram Stoker -palkinnon parhaasta esikoisteoksesta. Petojen suku on hänen toinen romaaninsa.

muokattu 19.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Salatusta maailmasta (Andersinin helppohintainen kirjasto, #19)Twin Peaks: Laura Palmerin salainen päiväkirjaSynkkä satu ja muita vanhoja suomalaisia kauhukertomuksia ja kummitusjuttujaDomowikTwin Peaks: Salattu historia
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376