Prologi

Lea Patinen
Julkaistu: 2015 (Scarabe)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen

Koko pienen ikänsä kiusaamisesta kärsinyt Johan on päättänyt muuttaa elämänsä suuntaa, ja hävitä peruskoulun jälkeen sinne, mistä hän ei tunne yhtäkään ihmistä. Jotain kuitenkin sattuu ja kaikki menee karmeasti pieleen, eikä Johan enää halua elää tässä maailmassa.

Kuolema ei kuitenkaan ole Johanille vaihtoehto, vaan hän löytää uuden maailman sieltä, minne aurinko ei paista. Ja yllätyksekseen Johan saa huomata, että joku muukin on löytänyt tuon maailman. Toisaalla kaikin puolin täydellinen Emma aloittelee psykologian opintoja yliopistossa. Kohtalo on kuitenkin päättänyt ravistella myös hänen maailmaansa. Emma on saanut elämänsä ensimmäisen työpaikan siivoajana mielisairaalassa. Yksityisen laitoksen ylläpitäjäksi paljastuu mystinen uskonlahko, ja jo ensimmäinen käynti vanhassa kartanossa saa Emmassa aikaan outoja vilunväreitä. Kylmäpäinen Emma ei kuitenkaan suostu uskomaan typeriin aavisteluihin. Mutta pian hän ei voi muutakaan, kun laitoksen todellinen toiminta alkaa paljastua hänelle pala palalta. Mukana pakkaa sekoittamassa on myös helposti kaikesta innostuva luonnonlapsi Mimosa, joka ensitöikseen törmää uudessa kaupungissa kummalliseen Alisaan, jolla on miesystävänä aave.

muokattu 06.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikamajakat (Tuikkulahden tarinat, #1)Irakin PurkkajeesusLanganpäitäKahdeksan puraisua: NovellejaMaailmanlopun kirjasto ja muita tuomiopäivän tarinoita
Paikalla 1 jäsen ja 66 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Ella Joku
Jäseniä yhteensä: 9320