Hävityksen jumala
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Hävityksen jumala

Kate Atkinson
Julkaistu: joulukuu 29, 2015 (S&S)
Alkuperäinen nimi: A God in Ruins
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kansi: Anders Carpelan. Sidottu, kansipaperi.

Henkeäsalpaavan taidokas Elämä elämältä -romaanin sisarteos

Kate Atkinsonin hurmaava Elämä elämältä tutki loputtomien sattumien ja valintojen mahdollisuuksia, seuraten Ursula Toddia joka sai elää läpi 1900-luvun kuohujen yhä uudelleen.

Hävityksen jumala kertoo 2000-luvun dramaattisen tarinan Ursulan pikkuveljen Teddyn kautta. Rakastettu Teddy, joka oli lupaus: runoilijan alku ja sankarilentäjä, josta tuli uskollinen puoliso, hämmentynyt isä ja rakastava isoisä. Sotakokemuksien ja toisaalta sodanjälkeisen nopean kehityksen ja muutoksen välille kasvava kuilu tuovat Teddyn eteen hänen elämänsä suurimman haasteen: hänen on elettävä tulevaisuus, josta hän oli jo luopunut.

Koskettava ja omaleimainen tutkielma tavallisen miehen polusta halki poikkeuksellisten aikojen on samalla mukaansatempaava kertomus ja ravisuttava lukuelämys, jonka lopussa tapahtuva käänne vie jalat alta. Hävityksen jumala todistaa jälleen, että Kate Atkinson on aikamme merkittävimpiä kirjailijoita.

muokattu 02.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sanasinfonia: Novelleja SibeliuksestaElämä elämältäAarnihauta ja muita kertomuksiaVillijoutsenet ja muita kertomuksiaPerkeros

Kirja-arvioita (1)

Emelie avatar
Kirjoittanut
3.0

Tarinassa oli laiska alku ja kokonaisuutenakin tämä oli hyvin pitkälti hahmovetoinen kirja. En niistä juurikaan välitä, joten minulle koko teos oli liian laahaavan oloinen. Kirjan päähenkilönä oli Ted, Elämä elämältä kirjan keskushahmon Ursulan pikkuveli. Kirja onkin rinnakkaisteos tälle jälkimmäiselle. Kun Elämä elämältä kirjassa pyörittiin mitä jos -teeman ympärillä, tässä keskityttiin enemmän pohdiskelemaan asioita. Tarina ei ollut ... (lisää)

Paikalla 50 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455