Paflagonian perilliset: Iax Agolaskyn päiväkirjan säästyneet sivut

Virve Sammalkorpi
historia, maaginen realismi
Paflagonian perilliset: Iax Agolaskyn päiväkirjan säästyneet sivut - Virve Sammalkorpi6.88

Sidottu.

Kuvastaja-palkinto 2017.

Päiväkirjaromaani 1800-luvun alun tutkimusmatkasta kauas Luoteis-Venäjälle vangitsee maagisrealistisella tunnelmallaan – runollinen tarina limittää toden ja kuvitellun, kauniin ja kauhean.

Paflagonian perilliset kertoo synkänlumoavan tarinan tutkimusmatkasta kauas Luoteis-Venäjälle, Karjalaan 1800-luvun alkupuolella. Virve Sammalkorven maagisrealistinen romaani vangitsee unenomaisella, välillä painajaismaisella tunnelmallaan.

Kohtalokas tutkimusretki välittyy lukijalle nuoren Iax Agolaskyn päiväkirjamerkintöjen kautta. Retken tarkoitus on etsiä alueella huhutusti elävää metsänkansaa. Heitä löytyykin, mutta heillä on häntiä, koko vartalon peittävää karvoitusta, pimeässä näkeviä silmiä… Missä kulkee raja ihmisen ja eläimen välillä – ja onko sillä merkitystä? Tutkimusretkikuntaa avustavilla työmiehillä on puolestaan metsänkansan varalle omat julmat suunnitelmansa…

Kirja muistuttaa ulkoisesti vanhaa tiedekirjaa alaviitteineen. Romaani perustuu Pekka Nikruksen taidevalokuviin, joita on kirjassa mukana kuvaliitteenä.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: toukokuu 31, 2016
Kustantaja: Karisto
Tyylit: historia, maaginen realismi
Avainsanat: 1800-luku, kotimainen, kuvastaja-palkinto
Arvosanalla: 6.88/10
Arvosanoja: 9
Muokattu: lokakuu 27, 2017

Kirja-arvioita

7/10 |
heinäkuu 13, 2021
"Paflagonian perilliset" on sekä ideansa että toteutuksensa puolesta hyvin omintakeinen kirja, minkä vuoksi se kiinnostukseni herätti. Päiväkirjamainen rakenne toimi tässä kirjassa hyvin, joskin juonen seuraaminen vaatii tarkkuutta. Kirja oli ...