Niistäjä (Kiekkomaailma, #33)
Keskiarvo 4.04
4.04 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (39)
Kirjahyllytilastot

Niistäjä

Terry Pratchett
Julkaistu: toukokuu 5, 2016 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Snuff
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 108 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu, kansipaperi.

Bollinger Everyman Wodehouse -palkinto 2012. Kolmas sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 2012, Prometheus-palkintoehdokas 2012.

Lady Sybil onnistuu viimeinkin patistamaan Samuel Vimesin lomalle maaseudun rauhaan. Mutta poliisimies on poliisimies lomallakin, ja melko pian Vimes törmää ruumiiseen. Lordi Rustin pojan johtamilla paikkakunnan silmäätekevillä tuntuu olevan erikoisia hämärähommia, ja vihjaillaan jopa nuoren lordi Rustin käyttävän plantaasillaan orjatyövoimaa. Seudun läpi liikkuvilla jokiveneillä kuljetetaan outoa rahtia ja paikkakunnan pubin seinällä on täytetty hiidenpää. Onneksi Vimesin apuna on reippaita ja kehityskelpoisia nuoria poliiseja, ja apua saadaan tarvittaessa myös Ankh-Morporkista.

Terry Pratchett käyttää tuttuun tapaansa huumoria aseenaan – tällä kertaa lajismia, orjakauppaa, älyllisten olentojen kansainvälistä salakuljetusta ja lajien oikeuksien polkemista vastaan.

muokattu 20.10.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yövartiosto (Kiekkomaailma, #27)Muks! (Kiekkomaailma, #30)Aikavaras (Kiekkomaailma, #26)Ansa (Mahtavat 12, #2)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)

Kirja-arvioita (3)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut
3.5

Kiekkomaailma-sarjan alasarjaksikin luonnehdittavan vartiosto-juonilinjan päätösosassa Samuel Vimes kamppailee jälleen yhden suuren ja vakavan rikostyypin, toiseuttamisen ja sillä oikeutetun orjuuttamisen kanssa. Teos sisältää Pratchettin taattuun tyyliin hulvattomasti karrikoituja hahmoja, terävää dialogia, omalaatuisia käänteitä ja runsaasti toimintaa. Samalla aihetta on käsitelty sille sopivalla painavuudella ja monitahoisuudella.

Jotakin jäi silti hieman ... (lisää)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
4.0
Taattua Terry Pratchett-laatua kaikille kirjailijan aiempien tuotosten faneille. Lue koko arvostelu täältä: http://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2016/07/kirja-arvostelu-terry-pratchett-niistaja.html
Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0

Kuten odotinkin, oli Niistäjä hyvä kirja. Se ei kuitenkaan lukeudu sarjan parhaisiin osiin eikä pärjännyt edelliselle Kiekkomaailma-romaanille FC Akateemisille. Teoksen ideana oli, että Sam Vimes lähtee vastahakoisesti lomalle maaseudulle perheensä kanssa ja törmää heti vakaviin rikoksiin. Niistäjässä esitellään Jane Austenin tutuksi tekemää maalaisaateliston elämää, ja hiidet ovat merkittävässä osassa juonessa. Kirja ei sovi uusille lukijoille, ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 29 vierailijaa
Thialfi
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571