Kerrostalosusi
Keskiarvo 4.50
4.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Kerrostalosusi

Jussi Lehtomäki
Julkaistu: helmikuu 23, 2016 (Myllylahti)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, jännitys
Avainsanat: kotimainen

Sidottu.

Kerrostalosusi on psykologinen trilleri äidistä, jonka lapsi katoaa. Elokuvaohjaajana toimivan esikoiskirjailijan vahvan visuaalinen, monitasoinen kerronta leikittelee maagisen realismin piirteillä. Terävä jännite pureutuu syvälle lukijan mieleen ja sydämeen.

Uuden kodin piti olla perheelle uusi alku, kunnes yhtenä aamuna esikoistytärtä ei löydy hänen huoneestaan. Kun 6-vuotiaan Idan etsinnät jatkuvat tuloksettomina, epäilyksen alaiseksi päätyy jokainen vuorollaan. Vernan ja Aaron tuska riuhtoo pitkin syksyisiä polkuja ja kyräileviä ihmisiä. Ja korkealla ikkunansa takana katsovat kaikkitietävät silmät.

”Vain hän ja yläpuolelta kuuluvat askeleet olivat jäljellä. Julia yritti tunnustella pimeässä tietänsä ulos. Käteen tarttui ensin tomua ja kiviä, kunnes tyttö tajusi pudonneensa etsimänsä lampun päälle. Hän sytytti valon ja suuntasi sen eteenpäin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän huusi sinä iltana. Hän ei huutanut siksi, että sudet olisivat syöneet hänet. Hän huusi, koska sudet eivät syöneet pilaantunutta lihaa.”

muokattu 24.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

ToisetTaivasten vankiKuplaHenkien labyrinttiSielut kulkevat sateessa

Kirja-arvioita (1)

NoctilucA avatar
Kirjoittanut
4.5

Pidin kirjan kielestä, joka herätti elottomat esineet ja ihmisten tunteet upealla tavalla eloon. Henkilöiden epätoivo ja tuska tarttuivat iholle. Kirjailija taitaa lukijan höynäyttämisen. Melkein tekisi mieli lukea kirja uudestaan, koska lopputwistin vihjeitä ripoteltiin niin taitavasti koko tarinan matkalle. Hienoa maagista realismia kauhulla maustettuna. Suosittelen.

traileri:

https://www.youtube.com/watch?v=VpOH3u03eWE

Paikalla 40 vierailijaa
Uusin jäsen: Алёна Волкова
Jäseniä yhteensä: 9721