Kuura (Kuura-trilogia #1) - Elina Pitkäkangas 6.70   61

Kansi: Karin Niemi. Sidottu, kansipaperi.

Urbaania fantasiaa ja romantiikkaa sekoittava Kuura ammentaa tiivistunnelmaisen tarinansa klassisista ihmissusimyyteistä. Nykypäivän Suomeen sijoittuvassa kertomuksessa pedon ja ihmisen kahtiajako on pelkkä veteen piirretty viiva.

Lukiolaiset ystävykset Inka ja Aaron elävät suojattua elämää Turun kupeessa sijaitsevassa, muurin ympäröimässä Kuurankeron pikkukaupungissa, jossa ihmissusiin törmää enää vain uutisissa tai historiankirjoissa. Tasainen arki saa kuitenkin säröjä, kun Inkan pikkuveli joutuu vakavaan onnettomuuteen. Pelko rakkaan menettämisestä pakottaa Inkan etsimään apua muurin varjoisalta puolelta, kylmästä susien yöstä. Teko repii auki salaisuuden, jonka seuraamuksilta edes Aaron ei voi välttyä – etenkään sen jälkeen, kun mukaan vedetään suloinen, pedontuoksuinen Matleena.

Onko parempi varjella suurempaa hyvää vai rikkoa asetettuja rajoja rakkaimpiensa vuoksi?

"Olin tehnyt anteeksiantamattoman rikoksen. Olin nyt virallisesti vastuussa, mikäli Kuurankerossa ikinä tapahtuisi ihmissusien aiheuttamia surmia. Olin pelastanut ihmishengen."Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu huhtikuu 20, 2016 (Myllylahti)
Tietoja muokattu lokakuu 31, 2018

Kuura-trilogia

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Kuura (Kuura-trilogia #1) 6.70   61
Kajo (Kuura-trilogia #2) 7.28   28
Ruska (Kuura-trilogia #3) 7.66   24

Kirja-arviot & arvosanat

HourglassEyes
Arvosanat 307
Kirja-arviot 52
Viestit 2514
toukokuu 7, 2016
2 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Marski
Arvosanat 38
Kirja-arviot 27
Viestit 57
kesäkuu 14, 2023
6 / 10

Olin teininä pantannut tämän lukemista, koska kuvittelin tämän olevan Suomi-Twilight ihmissusilla. Aikuisiällä annioin kuitenkin mahdollisuuden ja hyvä niin. Ilmeisesti myös melkoisen suosittu kirjasarja, osia kun on aika vaikea löytää lähikirjastoistani varaamatta niitä.

Mielestäni tämä oli hyvä alku trilogialle, paljon kiinnostavia elementtejä, keskivaiheilla vähän tylsä, mutta parani loppua kohden. Monet ovat sanoneet Inkaa raivostuttavaksi ja itsekkääksi hahmoksi ja olihan hän sitä, mutta mielestäni se oli oikeastaan aika realistinen kuvaus tuon ikäisestä tytöstä, eikä kaikkien päähenkilöiden tarvitse olla rakastettavia. Muutkin hahmot olivat mielenkiintoisia, toiset enemmän kuin toiset ja kaikilla oli vähän ärsyttäviä piirteitä. Jotkin asiat jäivät vielä mietityttämän, mutta ehkää vastaukset niihin saa myöhemmissä osissa. 

PotatoUnicoorn
Arvosanat 12
Kirja-arviot 9
Viestit 0
lokakuu 29, 2022
8 / 10

Lupaava aloitus loistavalle trilogialle! Päähenkilöt kuitenkin osaavat välillä olla rodella rasittavia, mutta se tuo kirjana hyvön lisämaun! 

Matti Karjalainen
Arvosanat 469
Kirja-arviot 145
Viestit 4
lokakuu 21, 2020
8 / 10

Elina Pitkäkankaan "Kuura" (Myllylahti, 2016) on vuosien varrella minulle ehtinyt kehua yksi jos toinenkin lukija, eikä syyttä, sillä tämähän oli vetävästi kirjoitettua ja mukaansatempaavaa urbaania fantasiaa pienin kauhuvivahtein.

Pitkäkangas on luonut onnistuneen vaihtoehtotodellisuuden, jossa ihmissusia on hiippaillut Suomen metsissä jo vuosikymmeniä. Hukkien läsnäoloon ollaan valmistauduttu kovat piipussa liikkuvin Jahti-partioin ja kaupunkia ympäröivin muurein. Ja millaisia ihmissudet ovatkaan? Kaikesta romanttisesta tauhkasta huolimatta ennen kaikkea hirviöitä, eikä kenelläkään ole hauskaa kun peto pääsee irti. Verta ja suolenpätkiä on luvassa. Hyvä. Niin sen kuuluukin olla!

ainojuulia
Arvosanat 7
Kirja-arviot 2
Viestit 0
joulukuu 19, 2019
4 / 10

Kirja oli hyvä ja mukaansatempaava. Lukuunottamatta, että lopussa Inkan itsekkyys korostui niin paljon, että se alkoi ärsyttämään.

_kirjakeiju_
Arvosanat 415
Kirja-arviot 344
Viestit 0
elokuu 23, 2019
6 / 10

Jahas, mitäs tästä nyt sanoisi... Kirjan juoni oli mielenkiintoinen ja yllättävä, tykkäsin tavasta kertoa tarinaa kahden päähenkilön näkökulmasta. Aaronin kerronta miellytti minua, hänen playboytekniikansa olivat hauskoja. Mutta Inka, voiei. Miten ärsyttävää olikaan hänen teiniangstinen itsekkyytensä ja sosiopaattiset luonteenpiirteensä. 

Janski_hah
Arvosanat 99
Kirja-arviot 14
Viestit 0
elokuu 31, 2016
5 / 10

Siis kirjanhan oisi voinut olettaa olevan ihan hyvä, tuon takakannen perusteella. Mutta tästä kirjasta en kyllä osannut sanoa oliko se hyvä vai ei... Inkan ajatusmaailma oli kyllä aika rasittava. Loppuratkaisuksi olisin toivonut jotain muuta. Mutta silti kirja oli ihan ok. Vaikea sanoa... Ei kai se huono ollut muttei ihan lempparikaan.

Karin Niemi
Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
Viestit 0
kesäkuu 7, 2016
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Pusheen
Pusheen
Arvosanat 134
Kirja-arviot 15
Viestit 1
eilen 12:00
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Kitsusi
Kitsusi
Arvosanat 132
Kirja-arviot 5
Viestit 1
marraskuu 16, 2023
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle