Tieteiselokuvan käsikirja
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Tieteiselokuvan käsikirja

Markku Soikkeli
Julkaistu: helmikuu 15, 2016 (Avain)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Miten avaruusmatkat, ihmiskoneet ja muukalaishirviöt muuttuivat valkokankaan menestystuotteiksi?

Tieteiselokuvan osuus filmiteollisuudessa on kasvanut etenkin 2000-luvulla. Suosituimmat scifi-spektaakkelit, kuten Avatar ja Tähtien sota -trilogiat, ovat tehneet kerta toisensa jälkeen ennätyksiä lipputuloissa. Millaisen lajiperinteen varaan nämä elokuvat ovat syntyneet? Mikä tekee tieteiselokuvasta omanlaistaan taidetta ja viihdettä? Miten avaruusmatkat, ihmiskoneet ja muukalaishirviöt muuttuivat valkokankaan menestystuotteiksi?

Tieteiselokuvan käsikirja esittelee lajityypin kehitystä mykkäkauden lyhytfilmeistä digiefekteillä rakennettuihin maailmoihin. Vähän tunnetut B-tuotannot esitellään yhtä merkittävinä kuin kuuluisat blockbuster-filmit. Kirjan tietolaatikoissa analysoidaan lähemmin lajikohtaisia merkkitapauksia, kuten 2001, Alien, Blade Runner, ja Matrix.

Tieteiselokuvan käsikirja on lajinsa ensimmäinen suomenkielinen tietoteos. Teos on itsenäinen jatko-osa Tieteiskirjallisuuden käsikirjalle (2015).

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hobitti Tolkienin silminHarry Potter: Suuri velhouskirjaYliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa (Savukeitaan kauhuklassikot, #2)Hobitti: Smaugin autioittama maa. Kuvitettu opasUlkomaisia fantasiakirjailijoita 2
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Thompson 10
Jäseniä yhteensä: 8564