Puolikas sotaa (Särkynyt meri #3) - Joe Abercrombie7.06

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Mika Kivimäki. Kartta ja Bailinniemen pohjakaava: Nicolette Caven. Kannen kuva: Mike Bryan. Sidottu.

British Fantasy -palkintoehdokas 2016, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (nuortenkirjat) 2016.

»Pelkonsa voi voitaa vain kohtaamalla ne. Jos niiltä piiloutuu, ne voittavat.»

Throvenlannin prinsessa Skara on nähnyt kaiken hänelle tärkeän muuttuvan vereksi ja tomuksi. Ottaakseen paikkansa kuningattarena hänen on löydettävä rohkeutta ja oikeat sanat – sanat, jotka toimivat aseiden tavoin.

Juonikkaan isä Yarvin kokoama liittokunta yhdistää voimansa suurkuningasta vastaan. Osa Yarvin väestä kääntyisi mieluiten valoon sodan julmuuksien ääreltä, kun taas toiset on luotu taistelemaan pimeydessä. Vain puolikas sotaa kuitenkin käydään miekoin. Äiti Sota lyö siipensä kaikkien ylle, eikä yksikään Särkyneen meren asukkaista voi välttää hänen kosketustaan. Kuinka olla paras mahdollinen ihminen, kun koko maailmanjärjestys murtuu ympärillä?

Puolikas sotaa on Särkynyt meri -trilogian päätösosa. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Vain puoliksi kuningas ja Halki puolen maailman.

Keskustelua: Joe Abercrombie :: viestejä 115 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: lokakuu 27, 2016
Kustantaja: Jalava
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Half a War
Arvosanalla: 7.06/10
Arvosanoja: 55
Muokattu: joulukuu 09, 2019

Särkynyt meri -kirjasarja

"Särkynyt meri -trilogia on saavuttanut taitavasti rakennetulla maailmallaan ja samaistuttavilla mutta yllättävillä henkilöhahmoillaan suosiota ja kiittäviä arvioita ympäri maailman."

Vain puoliksi kuningas (Särkynyt meri #1)7.40
Halki puolen maailman (Särkynyt meri #2)7.90
Puolikas sotaa (Särkynyt meri #3)7.06

Kirja-arvioita

7/10 |
tammikuu 06, 2017
Sainpas vihdoinkin luettua tämän kaiken väsymyksen ja touhun keskellä! Sain luettavaksi kaksi ensimmäistä osaa ja myös tämän päätösosan, jota odottelinkin innolla. Minusta tuntui, että trilogia kiihdytti tahtiaan ja parani sivu sivulta ...
8/10 |
lokakuu 27, 2016
Sisältää juonipaljastuksia