Puolikas sotaa (Särkynyt meri, #3)
Keskiarvo 3.54
3.54 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (50)
Kirjahyllytilastot

Puolikas sotaa

Joe Abercrombie
Julkaistu: lokakuu 27, 2016 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Half a War
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 114 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Mika Kivimäki. Kartta ja Bailinniemen pohjakaava: Nicolette Caven. Kannen kuva: Mike Bryan. Sidottu.

British Fantasy -palkintoehdokas 2016, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (nuortenkirjat) 2016.

»Pelkonsa voi voitaa vain kohtaamalla ne. Jos niiltä piiloutuu, ne voittavat.»

Throvenlannin prinsessa Skara on nähnyt kaiken hänelle tärkeän muuttuvan vereksi ja tomuksi. Ottaakseen paikkansa kuningattarena hänen on löydettävä rohkeutta ja oikeat sanat – sanat, jotka toimivat aseiden tavoin.

Juonikkaan isä Yarvin kokoama liittokunta yhdistää voimansa suurkuningasta vastaan. Osa Yarvin väestä kääntyisi mieluiten valoon sodan julmuuksien ääreltä, kun taas toiset on luotu taistelemaan pimeydessä. Vain puolikas sotaa kuitenkin käydään miekoin. Äiti Sota lyö siipensä kaikkien ylle, eikä yksikään Särkyneen meren asukkaista voi välttää hänen kosketustaan. Kuinka olla paras mahdollinen ihminen, kun koko maailmanjärjestys murtuu ympärillä?

Puolikas sotaa on Särkynyt meri -trilogian päätösosa. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Vain puoliksi kuningas ja Halki puolen maailman.

muokattu 09.12.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hajonnut lauma (Uljasmaa, #1)Rannaton järvi (Selviytyjät, #5)Aika taistelun ja tähtivalon (Karou-trilogia, #2)Paholaisten valtakunta (Savuvarkaat, #2)Määrätty (Yön talo, #9)

Kirja-arvioita (2)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.5
Sainpas vihdoinkin luettua tämän kaiken väsymyksen ja touhun keskellä! Sain luettavaksi kaksi ensimmäistä osaa ja myös tämän päätösosan, jota odottelinkin innolla. Minusta tuntui, että trilogia kiihdytti tahtiaan ja parani sivu sivulta aina toisen kirjan loppuun saakka. Tämä viimeinen osa ei ehkä käynnistynyt yhtä lennokkaasti kuin aiemmat osat eikä koukuttanut alkuun yhtä hyvin. Tapahtumat käynnistyivät ehkä aavistuksen hitaammin kuin aiemmissa osissa ja varsinainen ... (lisää)
Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 37 vierailijaa
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552